Petrom a vandut societatii Practic SA mai multe cladiri de birouri, hoteluri si terenuri neutilizate in activitatea de baza a companiei, a anuntat, vineri, un comunicat al societatii petroliere adresat Bursei.
Acordul dintre cele doua compani
Petrom a vandut societatii Practic SA mai multe cladiri de birouri, hoteluri si terenuri neutilizate in activitatea de baza a companiei, a anuntat, vineri, un comunicat al societatii petroliere adresat Bursei.
Acordul dintre cele doua companii a fost semnat joi si prevede vanzarea unui numar de 16 proprietati imobiliare. Activele instrainate de Petrom sunt cinci cladiri de birouri din Bucuresti cu o suprafata totala de 15.900 metri patrati, opt hoteluri de 2 si 4 stele, doua terenuri destinate activitatilor comerciale in suprafata de 8.000 de metri patrati din Capitala si un teren de 28.000 de metri patrati de langa Brasov. Valoarea tranzactiei a ramas neprecizata de catre parti. In cadrul AGA din 5 decembrie, actionarii Practic au aprobat obtinerea de fonduri bancare pentru finantarea diverselor achizitii imobiliare. Societatea Practic a fost infiintata in 1991 si are ca obiect de activitate inchirierea si subinchirierea proprietatilor imobiliare. Indicatorii financiari pe trimestrul trei ai companiei indicau o cifra de afaceri de 13.030.708 lei si active imobilizate de 32.406.612 lei. In ultimul raport trimestrial se arata ca "Activitatea de inchiriere a asigurat o crestere cu 21% a cifrei de afaceri, in primele noua luni ale anului 2006 comparativ cu perioada similara a anului anterior". Practic SA este firma care a castigat, in acest an, licitatia pentru constructia unui mall de 140.000 de metri patrati pe locul pietei Obor in proiectul presupunand investitii de 117 mil. euro. In patrimoniul societatii mentionate se gasesc zeci de mii de metri patrati de spatii comerciale in sectoarele 5 si 6 ale Bucurestiului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.