Societatea de administrare a investitiilor, EFG Eurobank intentioneaza sa lanseze anul viitor noi fonduri de investitii, orientate spre plasamente in actiuni si obligatiuni.
In prezent, EFG administreaza doua fonduri de investitii, Bancpost Plus
Societatea de administrare a investitiilor, EFG Eurobank intentioneaza sa lanseze anul viitor noi fonduri de investitii, orientate spre plasamente in actiuni si obligatiuni.
In prezent, EFG administreaza doua fonduri de investitii, Bancpost Plus si Bancpost Active Balanced. Primul investeste pe piata monetara, respectiv in depozite bancare si titluri de stat. In acelasi timp, Bancpost Active Balanced are o politica de investitii diversificata, jumatate din active fiind plasate in actiuni cotate la bursa, 25% in depozite bancare, iar restul in titluri de stat. "Anul viitor, intentionam sa lansa noi fonduri de investitii. Pentru moment, ne gandim la un fond cu plasamente in obligatiuni si unul care sa investeasca cu precadere in actiuni cotate", a declarat, pentru Adevarul, Dan Stifter, directorul general al EFG Eurobank. Tot de anul viitor, societatea intentioneaza sa isi extinda plasamentele spre pietele externe. "Dorim sa investim pe pietele din Luxemburg, Grecia si Anglia. In plus, consideram foarte atractive titlurile de stat emise in Franta si Germania", a precizat Stifter.
Produsele hibrid, esentiale in promovarea fondurilor
"Piata fondurilor mutuale din Romania are un potential semnificativ de crestere, care insa trebuie activat. Iar realizarea acestui lucru se poate face prin crearea unor noi produse, in special a unor combinatii intre intrumentele de economisire (depozite) si cele de investitii", afirma Stifter. De altfel, EFG Eurobank a lansat in septembrie un produs-hibrid, constand in constituirea unui depozit bancar cu 90% din suma, in timp ce diferenta este investita in unitati ale fondului Bancport Active Balanced, administrat de EFG Eurobank. Un produs similar a fost dezvoltat si de Raiffeisen Asset Management. Astfel, la investitii de minimum 2.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.