Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a fost aleasa ieri cu unanimitate de voturi presedintele Organizatiei de Femei a PD. Nu a fost o surpriza, pentru ca era singurul candidat.

Femeile din fostul partid al lui Traian Basescu s-au adunat ieri la Palatul Parlamentului ca sa-si aleaga presedintele. A cistigat Sulfina Barbu fara nici cea mai mica emotie, inlocuind-o astfel pe senatorul Cornelia Cazacu, care detinea functia pina in prezent. O data cu Sulfina au fost alese Iulia Adriana (secretar executiv), Gratiela Iordache, proaspat venita de la PC (secretar general), si Anca Constantinescu (trezorier).

Marile absente de la reuniunea femeilor democrate au fost Elena Udrea, fost consilier al lui Basescu la Cotroceni, dar si fiica sefului statului Elena Basescu. „Probabil ca nu si-a semnat inca adeziunea la organizatia de femei. Si mai mult ca sigur ca s-a pregatit pentru sedinta CNC-ului de miine (astazi - n.r.)", a scuzat-o Cornelia Cazacu pe Elena Udrea. Cit despre fiica presedintelui, fosta lidera a femeilor democrate a spus scurt: „Ea este la organizatia de tineri. Astazi s-au ales senioarele".

Udrea, consultant la Internationala Dreptei

De fapt, Elena Udrea nu era in tara. Ea se afla ieri in Spania, la Palma de Mallorca, unde a fost desemnata consultant pentru Europa de Est si Balcani al Internationalei Centrist-Democrate (fosta Internationala Crestin Democrata - n.r.). In noua functie va avea sarcina de a dezvolta proiecte pentru consolidarea si dezvoltarea relatiilor politice intre partidele de centru-dreapta din Europa de Est si Balcani. Asta cu o zi inainte de alegerile pentru ocuparea posturilor de secretar executiv in Biroul Permanent al PD, unde Udrea candideaza pentru cel de relatii internationale ale partidului.