Noul ministru al Agriculturii si-a luat ieri mandatul in primire dupa depunerea juramintului de credinta la Cotroceni. In primul sau discurs, Motreanu a anuntat ca-si va delega semnatura unui secretar, pentru ca deocamdata nu le stie pe toate.Dan Motreanu a apreciat, imediat dupa investire, ca „numirea in functia de ministru al Agriculturii nu este doar un succes personal, ci si un succes al tinerei generatii din PNL, o dovada in plus ca PNL respecta ceea ce a promis in campania electorala, si anume reinnoirea clasei politice". Dan Motreanu vede deja, ca prioritate absoluta, atragerea unui procent semnificativ de fonduri europene destinate agriculturii. Motreanu ia decizii politice la Agricultura

Dan Motreanu se bazeaza pe altii pentru a conduce Ministerul Agriculturii. „Un ministru nu le poate sti pe toate, si paduri, si pescuit, si fondurile europene. Ministrul trebuie sa stie sa ia decizii si sa urmareasca indeplinirea programului de guvernare. Deciziile insa sint de doua feluri: politice si tehnice. Eu le voi lua pe cele politice, iar celelalte vor fi luate de specialisti", a spus Motreanu. El spera sa poata compensa lipsa informatiilor in domeniu cu o mare capacitate de munca. „Pot munci si 12 ore pe zi", a aratat noul ministru. Pentru ca nu are inca suficiente date despre activitatea ministerului, Motreanu a decis sa delege dreptul de semnatura. „Il voi desemna pe secretarul general sa semneze deocamdata", a precizat ministrul.

Ieri, corespondent Mediafax, astazi, ministru

In 1996 era redactor la ziarul „Observator" si corespondent Mediafax pentru judetul Alba. In 11 ani, Dan Stefan Motreanu a traversat drumul dintre bancile scolii generale in care preda istoria si educatia civica spre cea de deputat PNL de Bucuresti, oprindu-se timp de un an si in presa. Motreanu este al doilea om de presa care intra in Cabinetul Tariceanu, dupa fostul ministru de finante Ionut Popescu. Acesta a trecut in 16 ani pe la „Libertatea", „Sportul romanesc", a colaborat cu BBC si TVR, dar numele sau este legat de revista „Capital", unde a fost timp de patru ani redactor-sef. Oamenii presedintelui Basescu - sotii Adriana si Claudiu Saftoiu, au renuntat si la cariera din mass-media, dupa ce au lucrat la „Evenimentul zilei", „Privirea", „Plai cu boi", Radio Total si PRO FM.