O firma din Marea Britanie i-a invatat pe rugbistii ieseni cum sa joace, Poli Iasi intrind in pauza de iarna de pe primul loc al play-out-ului din liga a doua.

Dupa ce s-au tirit in Divizia Nationala de rugby, fiind la un pas de desfiintare din cauza lipsei de fonduri, soarta pare sa le surida componentilor echipei Poli Agro Unirea Iasi. Dupa trei luni de tatonari, discutii, evaluari ale lotului si vizionari ale casetelor de antrenament, reprezentantii firmei galeze Crownford Ltd sint gata sa se puna pe treaba si sa implementeze o mentalitate profesionista echipei de sub Dealul Copoului, timp de cel putin trei ani. „Cind am preluat echipa in urma cu un an si jumatate era o situatie tragica. M-am zbatut sa supravietuim cu ajutorul sponsorilor din oras, dar era tot mai greu. Am apelat la autoritatile locale si fostul prefect Radu Prisecaru ne-a pus in legatura cu aceasta firma", explica fostul jucator al iesenilor Bogdan Saramet, cel care manageriaza acum echipa.

Jucatorul si grupa de copii

Cu scopul declarat de a ajuta gruparea ieseana sa devina una dintre cele mai puternice din tara, firma galeza a trimis deja doua rinduri de echipament, un fost international galez ca om de legatura si consultant, Dale McIntosh, finalizindu-se si semnarea contractelor cu jucatorii. „Contractul este inedit pentru Rominia pentru ca fiecare jucator care semneaza ca profesionist se obliga contractual sa aiba o grupa de copii pe care s-o pregateasca. Este o initiativa de perspectiva prin care dorim sa refacem pepiniera care era aici", spune Saramet.

Studiu de piata inaintea investitiei Crownford Limited este una dintre cele mai mari companii de pregatire si consultanta din Marea Britanie, care informeaza la zi clientii cu noile modificari aparute in legislatie. Firma, sustinatoare a mai multor echipe de rugby din Tara Galilor, o data cu deschiderea unei filiale si la Iasi, a intins o mina de ajutor echipei locale. „Am facut citeva antrenamente comune, la care a asistat si fosta linie a III-a a Tarii Galilor, Dale McIntosh, cu care am pus la punct un program de pregatire pentru play-out, facind o evaluare a actualului lot. Se vede ca sint profesionisti, pentru ca s-au interesat de calitatile fiecarui jucator, ca sa aiba parca o garantie a investitiei", ne-a declarat Constantin Verives, antrenorul iesenilor.