Unul dintre scenaristii serialului „La Bloc". E Costel. Costelus de la PRO TV. Face umor de situatie si bani pentru a calatori in zone in care omul e-n mediul lui natural.

La ce rideti cind va priviti la televizor?

Ma surprind rizind la lucruri pe care nu le-am gindit. La umorul involuntar ce se face pe platou. E un mecanism pe care noi il creionam si la poanta respectiva se ride fiindca este construita in stilul in care trebuie construita.

Credeti ca e loc de slefuire mai buna a dialogului si a scenariului?

Bineinteles, intotdeauna e loc de mai bine. Noi sintem difuzati de patru ori pe saptamina. E o mare bucurie, dar si un volum mare de munca. In cazul nostru, nu poti polisa la maxim textul, nu ai cum. Si nici nu putem lucra vreo doua zile pe fiecare personaj, oricit de mult ne-am dori. Personajele sint foarte bine definite si pentru ca joaca asta de patru ani. Dar pentru perfectiune e nevoie de repetitie, ca la un spectacol de teatru care iese perfect la a treia, a patra reprezentatie.

Unde va plasati pe piata de umor?

E greu sa te compari. Exista formule diferite. „Vacanta Mare" face niste chestii foarte moderniste, are un umor direct. „Divertisul" face satira, inclusiv serialul lor este satira, nu este un sitcom dupa legile genului. „La Bloc" prinde piata medie, de la copii, prin Nea Popa, personaj jucat mai gros, cu strimbaturi, cu suturi in fund, apoi, pina la femei si barbati de conditie medie, care incearca aproape intotdeauna sa faca o smecherie ca sa le iasa niste bani. Finalul fiecarui episod are insa o morala foarte clara: „Am gresit, imi dau seama". „La Bloc" merge pe umorul de situatie. Umorul de limbaj este mai putin intilnit, pentru ca l-ar omori pe cel de situatie. Umorul de situatie e mai greu de construit, pentru ca se construieste cind limbajul nu are nici o poanta. Iti descriu in avanpremiera o scena amuzanta dintr-unul dintre episoadele noastre din preajma sarbatorilor... Vin copiii la usa, suna si spun: „Primiti cu colindul?" si noi iesim si copiii arunca petarde. „Ah, copii nenorociti!" Asta o data, de doua ori. A treia oara, Curca imi spune: „Costele, pune mina pe papuc! Eu deschid usa, tu dai in ei". Bineinteles, printr-o constructie clasica a sitcomului, cind am deschis usa si am aruncat, era postasul. El si-a luat un papuc in nas. Scena asta nu are nici o poanta de text, dar are umor de situatie.

Se face avere din comedie?

Nu pot sa spun ca se face avere, dar se traieste onorabil. Sint alte lucruri mult mai importante. Prietenii, socializarea, iesirea in lume...

Unde iti place sa mergi in vacanta?

Imi place sa merg in altfel de locuri decit cele obisnuite. Daca mi-am ales Italia ca destinatie de vacanta, de exemplu, imi place sa merg prin sate pierdute de lume, nu la Roma, Venetia si Florenta, unde merge toata lumea. Intr-un astfel de sat am intilnit, la un moment dat, intr-o zi, doi mosi jucind table intr-un colt, intr-o pizzerie goala, exact ca-n Clanul Sicilienilor.