Pentru cele noua posturi de secretar executiv ramase vacante in Biroul Permanent National al PD vor candida 30 de pretendenti. Dintre acestia, daca Elena Udrea este data ca sigura cistigatoare, primarul de Slatina, Darius Vilcov, sotul vicepresedinte
Pentru cele noua posturi de secretar executiv ramase vacante in Biroul Permanent National al PD vor candida 30 de pretendenti. Dintre acestia, daca Elena Udrea este data ca sigura cistigatoare, primarul de Slatina, Darius Vilcov, sotul vicepresedintei PIN Lavinia Sandru, este cotat cu cele mai putine sanse.

Cele noua locuri vor fi ocupate pe regiuni. Astfel, Oltenia-Muntenia si Moldova vor primi cite trei locuri de secretar executiv, Bucurestiul va primi doua, iar Ardealul doar unul. Singura certitudine de pe lunga lista de candidati e Elena Udrea, care va candida pe unul dintre cele doua locuri oferite Bucurestiului. Pe locul ramas sint cotati drept favoriti deputatii Anca Constantinescu si Valentin Iliescu. Pe cele trei locuri desemnate Moldovei, favoritii sint Mircea Toader (viitor ministru al Economiei), senatorul de Iasi Dan Cirlan si deputatul de Neamt Marius Rogin. Pentru cele trei locuri din Oltenia-Muntenia sint considerati favoriti senatorul de Ialomita Maria Petre, senatorul de Vilcea Dorel Jurcan si Gelu Visan de la Dolj, apropiat al ministrului Radu Berceanu, care a refuzat sa participe la scrutin. Pe unul dintre aceste trei posturi va incerca sa candideze si primarul Slatinei, Darius Vilcov. Acesta e insa cotat cu cele mai mici sanse de a cistiga. Pe locul ramas pentru Ardeal va fi probabil cea mai mare batalie. Aici vor candida Dorin Florea, primarul din Tirgu-Mures, senatorul de Sibiu Nicolae Neagu si Marius Martinescu de la Timis.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.