Presedintele Consiliului Judetean Brasov a fost obligat de instanta sa nu mai ascunda informatii publice.

Pentru ca a refuzat sa puna la dispozitia presei informatii de interes public, seful Consiliului Judetean si al liberalilor brasoveni, Aristotel Cancescu (foto), fost senator PD in mandatul 1996-2000, risca sa se aleaga cu un dosar penal. Dupa ce i s-a refuzat accesul la datele legate de sumele cheltuite de consilierii judeteni pentru deplasarile in strainatate, jurnalista Elise Wilk, de la „Transilvania Expres", a dat CJ in judecata. In octombrie, tribunalul a obligat CJ sa furnizeze informatiile solicitate, insa seful CJ a declarat recurs. In urma cu doua zile, Curtea de Apel a respins recursul si, printr-o hotarire definitiva si irevocabila, a dat cistig de cauza jurnalistei brasovene.

Daca nici in urma hotaririi Curtii de Apel CJ nu va pune la dispozitie informatiile solicitate, jurnalistul are dreptul sa se adreseze din nou instantei, presedintele CJ riscind amenda penala.

Pe linga rutele europene obisnuite, multe dintre calatoriile externe ale alesilor brasoveni au vizat destinatii exotice, ca Egipt, Maroc, India, Emiratele Arabe si chiar indepartata China.