Desi este vicepresedinte al Federatiei Europene si membru in Comitetul Executiv al forului mondial, o instanta a decis ca Rudel Obreja detine abuziv functia de presedinte al Federatiei Romane de Box.

Aflat cu treabA la Jocurile Asiei, gazduite la Doha, Rudel Obreja a aflat ca nu va mai conduce destinele boxului romanesc. Dupa doi ani de procese, Tribunalul Bucuresti a decis anularea Adunarii Generale a forului de box din noiembrie 2004, in urma careia Rudel Obreja fusese ales presedinte. Fostul „vice" al FRB Viorel Zamfir contestase in instanta dreptul lui Obreja de a candida la sefia boxului romanesc. Conform statutului, o persoana care isi depusese demisia dintr-o functie de conducere inainte de expirarea mandatului (n.r. - Obreja demisionase, in decembrie 2002, din functia de vicepresedinte al FRB) nu avea voie sa mai candideze.

Alegeri in martie 2007

Cum Adunarea Generala nu a respectat statutul, Zamfir s-a decis sa-si faca dreptate la tribunal. „Am cistigat doua procese: unul de anulare a Adunarii Generale din noiembrie 2004, iar in al doilea s-a respins modificarea statutului. Astazi vom lua de la tribunal sentinta si impreuna cu o adresa le vom duce la Agentia Nationala pentru Sport si la federatie. Dupa aceea, fostul Birou Federal va prelua conducerea, urmind sa pregatim alegerile. Speram ca ele sa aiba loc in cit mai scurt timp, martie-aprilie 2007. Cit vom pregati alegerile, intentionam sa-i aducem inapoi pe Vastag si pe Doroftei. Este pacat ca doua nume mari ale boxului romanesc sa dispara din structurile acestui sport. Impreua cu ei vom lua si alte decizii. Vrem sa ne ocupam de box, pentru ca boxul romanesc este in panta", a declarat Viorel Zamfir.

Obreja promite show

Decizia tribunalului nu-l sperie pe Rudel Obreja: „Deocamdata am alte preocupari aici, ma lupt pentru una dintre cele mai importante comisii. Daca voi fi ales, voi detine cea mai inalta pozitie pe care un roman o are in forurile internationale. Pe urma, cind voi veni acasa (n.r. - simbata), voi vedea ce e de facut. Sigur, este o decizie a instantei, definitiva si irevocabila, pe care eu o respect. Din trei in trei ani se trezesc unii care vor sa conduca. Dupa parerea mea, victoriile prin neprezentare sint victorii, dar nu fac cinste si faima nimanui. Nu inteleg de ce nu au curajul sa se bata cu mine. Ei vor sa-mi interzica un drept fundamental in democratie, acela de a candida. Voi ramine in continuare in fruntea boxului romanesc, sint convins de asta. Vin acasa si pregatiti-va de show", a spus la rindul lui Rudel Obreja.

Ramine sef in strainatate

Destituirea din functia de presedinte al FRB nu il va afecta pe Rudel Obreja pe plan international. Vicepresedinte al forului european si membru in Comitetul Executiv al Asociatiei Internationale de Box Amator, Obreja isi va pastra aceste functii. „Eu, personal, nu am nimic impotriva. Ba, mai mult, cred ca odata pierdute aceste functii la nivel international ar fi greu sa mai patrundem acolo", a spus Viorel Zamfir, care considera ca Obreja nu are dreptul sa candideze la viitoarele alegeri ale FRB.