Seful SGG spune ca i-a cerut lui Flutur sa-si delege atributiile pentru a se putea cheltui banii Agriculturii, dar fostul ministru afirma ca, legal, nu putea face asta.

Seful Secretariatului General al Guvernului (SGG), Radu Stroe, i-a cerut fostului ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur sa-si delege atributiile dupa ce acesta a fost revocat din functie de presedintele Basescu. „Cind s-a decis revocarea, m-am gindit imediat sa-i solicit ministrului sa dea unuia sau mai multor secretari de stat drept de semnatura. I-am spus ca ar fi util sa dea un ordin prin care sa delege competentele unui subaltern", a aratat Radu Stroe.

In schimb, Stroe a primit o scrisoare de la Flutur prin care acesta ii spunea ca numai presedintele poate numi un interimar. Fostul ministru sustine ca nu avea competenta de a da dreptul de semnatura unui secretar de stat si ca i-a explicat asta lui Stroe: „M-am consultat cu juristii, care mi-au spus ca nu pot delega atributiile. Potrivit articolului 51 din Legea de organizare a Guvernului, un ministru poate sa delege din atributii doar atunci cind este plecat din tara sau din Bucuresti si nu poate semna toate documentele. Nu se mai aplica aceeasi regula atunci cind esti revocat. Nu aveam cum sa motivez delegarea de competente", a spus Flutur.

Ministerul Agriculturii nu poate cheltui nimic din cele aproape 10.000 de miliarde de lei vechi, restul bugetului pentru acest an, pentru ca nimeni nu are drept de semnatura.