Finlandezul a cistigat in Marea Britanie, dar francezul Loeb devine la limita campion mondial.

Bolizii din Campionatul Mondial de raliuri au tras pe dreapta dupa cursa din Marea Britanie, fiind pentru prima data din 1986 cind frina a fost pusa chiar in ultima luna a anului. In lipsa lui Sebastien Loeb, lider detasat inainte de cazatura de pe bicicleta, s-a impus Marcus Grönholm, la volanul unui Ford Focus, insa finlandezul ramine cu ultima impresie si laurii competitiei constructorilor.

In acest an, Grönholm a cistigat opt curse, ajungind la 25 in cariera, tot atitea cite a obtinut si celebrul Collin McRae. Campion mondial in 2000 si 2002, cu Peugeot, finlandezul a incheiat sezonul frustrant, la o diferenta de doar un punct fata de francezul Loeb, care nu a participat la ultimele patru curse.

Colegul sau de la Ford, Mikko Hirvonen, a abandonat in urma unei avarii survenite in runda inaugurala dupa ce a lovit un perete de piatra. De retragerea sa a profitat Stohl de la Peugeot, care a trecut, in premiera pentru el in acest sezon, al doilea linia de sosire, podiumul fiind completat de Petre Solberg, care a avut probleme in cea de-a doua speciala de ieri. In aceste conditii, Loeb, Grönholm si Hirvonen au cistigat, in ordine, competitia pilotilor, in timp ce la constructori podiumul a fost ocupat de Ford, Kronos-Citroën si de Subaru.