Ce-i indeamna pe europeni sa intre in afaceri? Pentru a deveni proprii lor sefi, sa faca mai multi bani ori sa caute noi provocari. Evitarea somajului, combinarea muncii cu viata privata ori satisfactia in munca sunt alte caracteristici ale celor car
Ce-i indeamna pe europeni sa intre in afaceri? Pentru a deveni proprii lor sefi, sa faca mai multi bani ori sa caute noi provocari. Evitarea somajului, combinarea muncii cu viata privata ori satisfactia in munca sunt alte caracteristici ale celor care au pornit afaceri pe cont propriu
Concluzia apartine unui studiu denumit "Profilul intreprinzatorului de succes", realizat de institutele nationale de statistica din 13 state membre UE si Romania si Bulgaria.
Intreprinzatorul european este vazul ca unul care nu are experienta in conducerea unei afaceri si care, pentru a-si dezvolta businessul, se sfatuieste mai degraba cu familia, prieteni si cunostintele cu experienta in domeniu.
Tinerii oameni de afaceri au pornit in business pentru ca sa devina propriul sef, sa faca mai multi bani ori sa caute noi provocari. Evitarea somajului, combinarea muncii cu viata privata ori satisfactia in munca sunt alte caracteristici ale celor care au pornit afaceri pe cont propriu. Cele mai mari probleme cu care ei se confrunta sunt legate de contactele cu clientii, administrare si finantare. Marea majoritate (77%) nu au avut nicio experienta de conducere a unei afaceri, in timp ce 18% au condus macar una, iar 6% au avut deja cel putin doua astfel de experiente.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.