Vicepresedintele PD, Cezar Preda, crede ca bugetul de stat pe anul viitor va trece de parlament chiar daca Partidul Conservator ar putea decide sa nu-l voteze. "Comportamentul PC nu este ceva nou", a declarat, ieri, pentru Rompres, Cezar Preda, refer
Vicepresedintele PD, Cezar Preda, crede ca bugetul de stat pe anul viitor va trece de parlament chiar daca Partidul Conservator ar putea decide sa nu-l voteze. "Comportamentul PC nu este ceva nou", a declarat, ieri, pentru Rompres, Cezar Preda, referindu-se la anuntul facut de liderii conservatori potrivit carora, duminica, se va lua o decizie daca vor vota sau nu bugetul pe anul 2007. In legatura cu posibilitatea ca PC sa nu mai voteze niciun proiect al guvernului, liderul democrat a spus ca nu-si face probleme. El a admis ca, intr-adevar, la Senat exista dificultati, mai ales la legile organice, aici intrunindu-se mai greu cvorumul. "Daca nu avem majoritate vom vedea. Asta este", a spus deputatul PD.Cezar Preda a afirmat ca, acum, PD poate sa-si gestioneze doar propria conduita, deoarece "fiecare are agende proprii, fie ca e vorba de UDMR sau PNL". Conducerea Partidului Conservator se va intruni, duminica, intr-o sedinta a Biroului Politic, pentru a stabili daca va vota bugetul de stat pentru anul 2007 si daca va mai acorda sprijin politic initiativelor legislative ale coalitiei guvernamentale, cu exceptia celor privind integrarea europeana, a anuntat purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca.El a explicat ca PC isi pune aceasta problema, dupa ce reprezentantii PD, PNL si UDMR in Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor au votat impotriva amendamentului conservatorilor privind reducerea TVA-ului la produsele alimentare de baza."Cred ca reprezentantii coalitiei ar trebui sa nu se mai bazeze pe sprijinul PC in sustinerea initiativelor legislative viitoare", a spus Bogdan Ciuca, adaugand ca aceasta formatiune nu mai are motive sa sustina demersurile coalitiei, in conditiile in care celelalte partide care o compun nu fac acelasi lucru cand este vorba despre legi importante.

Marton Arpad: "Nu stiu daca Bugetul va trece"
Deputatul Marton Arpad, liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, a declarat ieri ca nu s-ar grabi sa anticipeze daca bugetul de stat pe 2007 va trece sau nu de votul parlamentului, in conditiile in care liderii conservatori au anuntat ca s-ar putea sa nu-l voteze."Situatia politica din Romania, la ora actuala, e asa de schimbatoare, asa incat nu m-as grabi sa anticipez. Desigur, fiecare vot conteaza", a afirmat Marton Arpad, care a subliniat insa ca legea bugetului de stat este una ordinara si ca atare trebuie sa intruneasca majoritatea voturilor deputatilor si senatorilor prezenti la sedinta.Deputatul UDMR si-a exprimat nedumerirea fata de intentiile Partidului Conservator, precizand ca si Uniunea are nemultumiri pentru faptul ca nu au fost respectate mai multe intelegeri in cadrul coalitiei. Marton Arpad a spus ca "mai tot timpul vine cate un partid cu cate un proiect de lege cu privire la cate o problema, fara a exista insa intelegeri prealabile, ca, pana, la urma, nici nu mai stii ce sa votezi"."Este o situatie destul de confuza in politica romaneasca si cred ca asa va fi pana in 2008", a adaugat deputatul UDMR.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.