De 1 Decembrie, in comunitatea romaneasca de la Roma nu se petrece nimic in afara de o receptie organizata de ambasada la un hotel din centrul orasului. In restul Italiei, cateva asociatii organizeaza ici-colo manifestari lesinate, anuntate pompos in
De 1 Decembrie, in comunitatea romaneasca de la Roma nu se petrece nimic in afara de o receptie organizata de ambasada la un hotel din centrul orasului. In restul Italiei, cateva asociatii organizeaza ici-colo manifestari lesinate, anuntate pompos intr-o limba de lemn si cu greseli de ortografie. Azi, la Roma, fusese anuntat un 1 Decembrie cu mici si bere la capatul liniei de metrou, dar a fost anulata din doua motive: greva generala a mijloacelor de transport si faptul ca Asociatia Romania, care pregatise totul, a dorit sa protesteze fata de impasibilitatea autoritatilor de la Bucuresti fata de expulzarile in masa ale conationalilor.
Multi dintre clandestinii romani, estimati la peste 100.000 numai la Roma, ar avea toate sansele sa-si petreaca ziua de 1 Decembrie in beciurile chesturii. In ultima vreme, raziile politiei in cartierele de periferie locuite de romani s-au inmultit, sute de oameni fiind incarcati in dube, dusi la chesturi si expulzati.
"Vanati de politie ca niste animale"
Am vorbit cu cativa dintre oamenii care au fost afectati de ultima serie de expulzari. O fetita speriata e linistita de parinti: "Nu te teme, mamica, domnul nu e de la politie". Are vreo sapte anisori, e palida si tremura toata, de teama ca as putea fi unul dintre cei care navalisera cu doua zile inainte in casa, la 7 dimineata, si il luasera pe taticul ei. Pana cand taticul nu s-a intors de la chestura, la 3 noaptea, fetita a plans continuu. Capul familiei, Iacob, munceste pe mai putin de 1.000 de euro pe luna, evident, la negru.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.