Chiar daca s-au ambitionat sa introduca, de la 1 ianuarie, conform noului Cod Fiscal, accizele pentru productia de tuica si rachiuri de fructe realizate de micii producatori, oficialii din Ministerul Finantelor Publice (MFP) sunt constienti ca taran

Chiar daca s-au ambitionat sa introduca, de la 1 ianuarie, conform noului Cod Fiscal, accizele pentru productia de tuica si rachiuri de fructe realizate de micii producatori, oficialii din Ministerul Finantelor Publice (MFP) sunt constienti ca taranii nu-si vor plati taxele si ca se va crea un adevarat haos fiscal. De asemenea, autoritatile habar n-au, la ora actuala, cum vor incasa accizele de la micii producatori de tuica. Pe de alta parte, producatorii
ne-au declarat foarte ferm ca nu au de gand sa plateasca nici o taxa si ca vor produce tuica ilegal, cum o faceau si inainte de 1989, prin beciuri, in case, sau chiar prin paduri.

Accizarea tuicii va pune probleme administratiilor fiscale si nu vor fi gasite solutii pentru a incasa accize pentru toata productia, a declarat Victoria Tomi, consilier in MFP, citata de Mediafax. „Potrivit legii, nici un litru de alcool nu scapa de accizare. Dar vor trece ani pana cand fenomenul evaziunii fiscale in acest domeniu va fi stavilit pana cand vor fi gasite solutii.

In normele metodologice nu am stabilit inca cum se va plati acc iza. E o problema nelamurita si pentru noi cum va plati persoana fizica“, a adaugat Tomi. Ea a mentionat ca exista tari cu traditie in domeniul productiei de alcool, unde nu s-a „starpit“ fenomenul evaziunii pe acest segment.

Din 20.000 de cazane de tuica, doar 20 sunt in legalitate

Producatorii de tuica nu sunt de acord cu aplicarea noilor taxe si au recunoscut ca nu le vor plati, indiferent de dorinta Fiscului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.