Blonda de la Cotroceni a prestat servicii de avocatura si pentru Agricultura, in timpul guvernului PSD. Institutia a pierdut insa procesul pentru care o angajase.

Contractul semnat intre Cabinetul Individual de Avocatura Udrea Elena Gabriela si Ministerul Agriculturii, in februarie 2004, avea in vedere reprezentarea institutiei in fata instantei de judecata de catre Elena Udrea intr-un proces intre minister si o firma din Constanta. Condu-cerea de atunci a ministeru-lui a hotarit ca juristii angajati in cadrul directiei specializate a institutiei nu se pot descurca si ca se impune ca o firma de avocatura sa preia cazul. Dupa o negociere care a avut loc intre o comisie constituita in acest scop la nivelul Ministerului Agriculturii si Elena Udrea s-a ajuns la un compromis. Avocata cerea un comision de 14.000 de dolari pentru a reprezenta institutia in instanta, dar s-a stabilit ca ea sa primeasca 5.000 de dolari pentru serviciile prestate. Surse din minister spun ca, desi reprezentat de Elena Udrea in fata instantei de judecata, Ministerul Agriculturii a pierdut procesul.

La RAAPPS, contracte de 2,35 miliarde de lei

Ministerul Agriculturii este o alta institutie a statului, pe linga RAAPPS, care a beneficiat de asistenta juridica din partea Elenei Udrea in timpul guvernarii PSD. In perioada decembrie 2003-octombrie 2004, intre Regie si Cabinetul de avocatura Elena Udrea au fost incheiate 12 contracte de asistenta juridica, in valoare totala de 2,35 miliarde de lei, contracte atribuite direct, fara licitatie. Contractele incheiate au avut o valoare individuala cuprinsa intre 10 si 400 de milioane de lei vechi.

Udrea isi aminteste Elena Udrea isi aminteste ca a acordat asistenta juridica Ministerului Agriculturii la inceputul anului 2004. ,,A fost un contract semnat foarte greu. A durat citeva luni pina s-a materializat, pentru ca nici ei nu stiau foarte bine ce vor’’, a aratat Elena Udrea. Ea spune ca nu a mai avut contracte cu alte ministere.