Papusi care fac tumbe, vorbesc si danseaza, trenulete cu abur, masinute electrice, console playstation sau casute proprii pentru cei mici. Un lucru e cert, copiii vor jucarii din ce in ce mai complicate, iar goana pentru darurile de Craciun de anul a
Papusi care fac tumbe, vorbesc si danseaza, trenulete cu abur, masinute electrice, console playstation sau casute proprii pentru cei mici. Un lucru e cert, copiii vor jucarii din ce in ce mai complicate, iar goana pentru darurile de Craciun de anul acesta deja a inceput.
Dar asta inseamna si ca parintii trebuie sa scoata din buzunare, uneori, sume colosale, pentru a-si putea face copiii fericiti. si cum ai putea sa-i refuzi celui mic ultimul joc Lego care de-abia a aparut, chiar daca acesta costa si cateva milioane de lei, sau consola de doar cateva sute de euro la care ravnesc de altfel copiii din toata lumea? Mai ales ca o astfel de jucarie l-ar tine ocupat suficient de mult timp pentru a nu mai simti ca exista un copil in casa.
Pret-record de 100.000 de euro
Piata de jucarii s-a schimbat radical in Romania ultimilor ani. Telefoanele mobile si playerele Mp3 concureaza acum serios cu jucariile traditionale. In acelasi timp, este dificil de prevazut ce jucarii si-ar dorii copiii, pentru ca trendul se schimba mai repede ca niciodata. Practic, jucariile care se lanseaza in marile tari ale lumii ajung acum foarte rapid si in magazinele romanesti.
Dar parintii se pot consola cu faptul ca cea mai scumpa jucarie din lume intarzie totusi. Este vorba de "Tumle Outpost", care ajunge pana la 100.000 de euro. Acesta este un adevarat teren de joaca, dotat cu turn de control, pereti pentru escalada, poduri suspendate, "temnita", tobogan, care ar putea fi amplasat cu usurinta in orice gradina. Insa importatorii si distribuitorii de jucarii spun ca piata romaneasca este intr-o continua expansiune, asa ca nu ar fi de mirare ca peste cativa ani sa gasim un "Tumle Outpost" si in Romania. "Fata de anul trecut, pot spune ca piata a crescut cu 30%", declara Marius Soponar, coordonator vanzari "Simba Toys". Intr-adevar, este nevoie si de un buzunar adanc pentru a-i putea implini visul copilului. Dar cum parintii fac ce dicteaza cel mic si mai ales sunt din ce in ce mai dispusi sa plateasca o suma mare pentru calitate, jucariile costisitoare isi gasesc pana la urma cumparatorii.
"Cea mai scumpa jucarie pe care am avut-o noi pana acum este o masinuta electrica, in valoare de 1.800 de lei. Pe ultima am vandut-o acum doua saptamani. Dar cei care achizitioneaza astfel de jucarii sunt in general oameni cu un venit peste mediu", explica Marius Soponar. Daca cea mai scumpa a fost o masinuta electrica, cea mai cautata jucarie a fost tot o masinuta. De aceasta data, una teleghidata, de epoca, lunga de un metru, in valoare de 400 de lei. "Oamenii nu mai cumpara orice fel de jucarie. Vor calitate", afirma Soponar.
Nintendo Wii va fi in Romania pana la Craciun
Copilul are prea multa energie si nu vrea sa mai stea in casa? Un tobogan de gradina sub forma de castel ar rezolva situatia. Mai ales ca este fabricat din material plastic special, tratat cu vopsele nontoxice. La Chicco, aceasta este cea mai scumpa jucarie si valoreaza 1.700 de lei. Dar nicio casuta de gradina sub forma unei tomate nu ar fi de neglijat. In plus, costa cu 500 de lei mai putin. "A crescut si puterea de cumparare a romanilor si de aceea firmele isi diversifica gama, aduc produse de calitate, lucruri care se reflecta si in pret. Sunt jucarii care prind pe alte piete, iar la noi, nu. Un exemplu ar putea fi papusa Bratz, care la noi nu a prins. stiu ca la un moment dat a fost o ruptura la importul acestor jucarii, dar am vazut ca au aparut din nou. Se cauta mult jocurile elaborate, cu telecomanda sau de constructie", spune Stefana Morariu, director comercial Chicco Romania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.