Teatrul Nottara gazduieste luni, 4 decembrie, ora 19.00, spectacolul "Calatoria domnului Perichon" de Eugene Labiche, spectacol al Teatrului Toma Caragiu din Ploiesti. Spectacolul realizat de Alexandru Dabija ii are in distributie pe Ioan Coman, Miha
Teatrul Nottara gazduieste luni, 4 decembrie, ora 19.00, spectacolul "Calatoria domnului Perichon" de Eugene Labiche, spectacol al Teatrului Toma Caragiu din Ploiesti. Spectacolul realizat de Alexandru Dabija ii are in distributie pe Ioan Coman, Mihai Calota, Andrei Vasluianu, Raluca Zamfirescu, Cristina Moldoveanu, Tudor Soleanu, Constantin Cojocaru, Oxana Moravec, Karl Baker, Otilia Patrascu, Adrian Ancuta.
"Calatoria domnului Perichon" este una dintre cele mai savuroase comedii scrise de Eugene Labiche, la sfarsitul secolului al XIX-lea. Piesa propune un comic de situatie, de caractere si de limbaj, cu mare succes la public de-a lungul vremii.
Subiectul urmareste peripetiile a doi tineri parizieni bogati - Daniel si Armand - care isi propun, din spirit de aventura si de dragul unui pariu, sa cucereasca amandoi mana aceleiasi domnisoare, Henriette, fata domnului Perichon.
Comicul se naste din incurcaturile si gafele domnului Perichon, care ajunge in situatii limita si ridicole, in masura sa ii compromita reputatia si chiar sa-i pericliteze libertatea, situatii rezolvate, in hazul tuturor si impotriva vointei sale, de catre cei doi aspiranti la conditia de viitor ginere.
Fiind vorba de o comedie bulevardiera clasica, locurile in care se desfasoara actiunea, oarecum exotice, sporesc ineditul si pitorescul piesei.
Deznodamantul povestii este total neasteptat, iar ritmul alert al spectacolului si ineditul situatiilor capteaza atentia si interesul spectatorului pe toata durata reprezentatiei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.