aluca.bara@adevarulonline.ro
In ultima sedinta de tranzactionare a lunii noiembrie, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a revenit pe cresteri: titlurile celor mai lichide companii s-au apreciat, in medie, cu 1,38%, indicele BET Compozit au urcat cu 1
aluca.bara@adevarulonline.ro
In ultima sedinta de tranzactionare a lunii noiembrie, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a revenit pe cresteri: titlurile celor mai lichide companii s-au apreciat, in medie, cu 1,38%, indicele BET Compozit au urcat cu 1,10%, iar actiunile SIF au recuperat 0,69% fata de sesiunea precedenta.
Valoarea totala a tranzactiilor perfectate a scazut insa sub pragul de 50 milioane de euro, la un volum de 41,9 milioane de actiuni rulate.
Dupa doua zile de corectii, cursul celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF) a revenit pe plus. Cea mai mare crestere, cu 1,37%, a fost inregistrata de titlurile SIF Moldova (SIF 2), ultimul pret de tranzactionare fiind, ieri, de 2,9600 lei/actiune. Societatea de investitii si-a redus la circa 14% participatia la producatorul de tevi Mittal Steel Roman (PTRO), dupa ce a vandut, miercuri, pe piata Rasdaq, un pachet reprezentand 3,46% din actiunile companiei, pentru 11,25 milioane de lei (3,3 milioane de euro). Actiunile SIF Transilvania (SIF 3) au crescut cu 0,69%, pana la cursul de 2,9100 lei/titlu, cele ale SIF Oltenia (SIF 5) cu 0,61%, pana la 3,3000 lei/titlu, iar actiunile SIF Banat Crisana (SIF 1) au urcat cu 0,32%, ajungand la 1,8600 lei/actiune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.