PNTCD la Congresul CDU
Marius Popovici, presedintele organizatiei PNTCD Timis, a purtat o discutie cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, ca reprezentant al delegatiei romane invitate recent la lucrarile celui de al XX-lea Congres al Uniunii Crestin-Democrate Germane (CDU), de la Dresda, se arata intr-un comunicat de presa. Delegatia taranistior lui Gheorghe Ciuhandu prezenta la Dresa a avut ocazia de a reintalni importanti politicieni germani si europeni: Hans-Gert Poettering, seful fractiunii Partidului Popular European, Wilfried Mertens, presedintele PPE, dar si deputatii germani Gunter Kriechbaum si Joachim Pfeiffer. Deopotriva, oficialii europeni au tinut sa ureze "Bun venit!" Romaniei in cadrul Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat remis redactiei. (R.G.)
Egali la tava
Conducerea Camerei Deputatilor a hotarat ieri ca alesii neamului sa fie "egali la tava" cu ziaristii si cu ceilalti functionari din Parlament, carora li s-a ridicat restrictia de a intra in restaurantul-autoservire de la Camera, intre orele 12 si 14, cand puteau manca doar parlamentarii. "Suntem egali, cel putin la tava", a declarat entuziasmat initiatorul acestei propuneri, deputatul Ioan Munteanu. Exista si o conditie insa: ziaristii nu vor avea voie sa-i fotografieze sau filmeze pe senatori si deputati in timpul ospatului."Masa este intima, fiecare mananca cum poate", a explicat Munteanu. (R.P.)
Precizare
Senatorul PRM Carol Dina precizeaza, intr-un drept la replica trimis redactiei - urmare a articolului "43 de parlamentari partasi la tradare", aparut in editia din 26 noiembrie a ziarului ZIUA - ca parlamentarii peremisti nu au aprobat privatizarea Petrom, iar el personal nu a participat la "asa-zisa analiza a documentelor" privind privatizarea societatii amintite. Dina mentioneaza ca autoritatile competente din Ministerul Economiei si Comertului, care coordonau privatizarea SNP Petrom SA, "sub <<restrictia>> confidentialitatii nu au
pus la dispozitia Senatului inclusiv a comisiilor care au redactat <<Raportul comun>> documentele necesare prin care sa se sustina legalitatea acestei privatizari". (D.I.)