In nebuloasa stocurilor pentru iarna, premierul a declansat un control care sa verifice daca ceea ce a spus Seres e la fel cu ce se gaseste pe teren.

Corpul de Control al Guvernului va verifica in ce masura datele initiale privind stocurile de combustibil prezentate de ministrul Economiei in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) sint corecte, a declarat purtatorul de cuvint al Executivului, Oana Marinescu. Ea a mai spus ca premierul Tariceanu a cerut ministrului Codrut Seres sa ii prezinte o situatie actualizata a stocurilor de combustibil pentru iarna. Dupa sedinta CSAT, presedintele Basescu a declarat ca, „din informatiile primite de la ministrul Economiei", stocurile de combustibili sint suficiente pentru trecerea iernii. Insa, la citeva zile dupa asta, chiar ministrul Seres, aflat in vizita la Complexul Energetic Rovinari, a declarat ca nu toate cantitatile de carbune raportate la minister sint reale. Alaltaieri, cind ministrul era in Turcia, seful sau pe linie de partid, Dan Voiculescu, a spus ca Seres a fost mintit si ca ieri ar urma sa demita mai multi directori din subordine.

Seres: „E foarte bine"

„E foarte bine, n-am nimic de ascuns. Sper ca vom avea o viziune corecta asupra realitatii", ne-a declarat Seres referitor la controlul cerut de premier. El nu a putut preciza daca stocurile actuale sint suficiente. „Stocurile de gaze sint asigurate, ca si o parte din stocurile de carbune. Aici avem o derulare continua a aprovizionarii, nu avem un munte de carbune" a spus ministrul.

Referitor la demisii, Seres a spus ca ele au fost operate deja de vinerea trecuta, si Voiculescu nu a stiut asta. „Am demis directorii de la Electrocentrale Deva si de la Societatea Carbunelui Ploiesti pentru ca m-au mintit", ne-a spus ministrul. Totusi, motivatia oficiala a demiterilor operate vinerea trecuta a fost aceea ca directorii nu au intocmit planuri de restructurare a societatilor.