Mugur Ciuvica o contrazice cu dovezi pe Elena Udrea, care declara recent ca nu a facut nici o afacere cu statul.

Cabinetul de avocatura al Elenei Udrea a primit in decembrie 2004 de la RAAPPS 710 milioane de lei. Banii reprezentau onorariul cerut de Udrea pentru a reprezenta RAAPPS in patru dosare aflate pe rolul instantelor bucurestene. Prin aceasta noua dezvaluire despre fostul consilier prezidential, Mugur Ciuvica vrea sa o contrazica pe Elena Udrea, care a declarat ca nu a facut nici o afacere cu statul sau cu PSD, atit inainte, cit si dupa alegerile din 2004. Pentru sustinerea afirmatiilor sale, Ciuvica a trimis presei copii dupa patru facturi semnate intre cabinetul de avocatura al Elenei Udrea si RAAPPS.

Afacerea s-a parafat pe 9 decembrie 2004, cu citeva zile inainte ca Traian Basescu sa fie ales presedintele Romaniei. La acea vreme, RAAPPS se afla in subordinea Secretariatului General al Guvernului, condus de Eugen Bejinariu. Ciuvica spune ca Elena Udrea si Bejinariu se aflau in relatii de prietenie. In decembrie 2004, Elena Udrea era consilier general la Primaria Municipiului Bucuresti si sefa Comisiei juridice a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Ciuvica sustine ca Elena Udrea a incasat incorect banii de la RAAPPS, deoarece a devenit consilier prezidential in februarie 2005, moment in care si-a incetat automat calitatea de avocat, astfel incit nu s-a mai ocupat de dosarele RAAPPS.

Udrea recunoaste contractele

Intr-o declaratie data presei ca reactie la afirmatiile lui Ciuvica, Elena Udrea nu a negat existenta celor patru contracte cu RAAPPS. „In primul rind, in cadrul relatiei profesionale pe care a avut-o cu RAAPPS, cabinetul de avocatura pe care il conduc a reprezentat interesele statului roman, RAAPPS fiind o regie a acestuia si nu o institutie a PSD. In al doilea rind, in cea mai mare parte a proceselor in care am aparat statul roman, am avut cistig de cauza. Pentru aceasta, RAAPPS a ales sa colaboreze, alaturi de multe alte cabinete de avocatura, cu cel pe care eu il conduc", explica Elena Udrea, care considera ca restul informatiilor prezentate de Ciuvica sint interpretate tendentios.