Posibila colaborare PSD-platformisti
Platformistii au negat ieri o eventuala alianta cu PSD dar au anuntat ca in functie de comportamentul premierului Tariceanu vor vota alaturi de social-democrati. "Doresc sa va spun ca, in orice caz, noi nu ne vom alia cu PSD", a declarat Valeriu Stoica. In schimb, cei 31 de parlamentari liberali platformisti au amenintat ca se vor alatura opozitiei la urmatoarele legi, in functie de comportamentul liderului PNL, Calin Popescu-Tariceanu. "Vom vota bugetul. PSD nu va emite o motiune de cenzura cu bugetul, ci a anuntat ca dupa adoptarea acestuia va initia o motiune de cenzura pe probleme sociale. La vremea respectiva, in functie de comportamentul domnului Tariceanu, parlamentarii care au aderat la platforma vor hotari cum vor vota", a declarat Stolojan. Liderul liberalilor platformisti a apreciat ca fiind morala o eventuala alaturare la vot cu PSD, impotriva fostilor colegi liberali. (R.A.)
Tariceanu revine
Premierul Tariceanu soseste astazi in tara, dupa patru patru zile de la operatia la piciorul stang la care a fost supus, intr-o clinica pentru sportivi din Bordeaux, urmand sa continue in Romania recuperarea postoperatorie. Calin Popescu Tariceanu se simte bine, munceste si este la curent cu toate evenimentele din tara, a anuntat, ieri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, care a adaugat ca, in urma unei examinari,
s-a dovedit ca evolutia post-operatorie a premierului este "excelenta". Tariceanu trebuie sa rezolve unele probleme ramase nerezolvate la momentul plecarii sale in Franta, printre acestea regasindu-se nominalizarea unui nou ministru al Agriculturii. (NewsIn)
Apropiere PNL-AP
Intre PNL si Actiunea Populara (AP) exista "o dorinta de apropiere" care se manifesta reciproc, a afirmat sambata presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu.
"Ne simtim foarte apropiati de dansii, stim ca si dansii doresc sa vina mai aprope de noi si ne-am dori sa fim impreuna", a spus Bogdan Olteanu. In opinia sa, o apropiere atat a AP cat si a PNT-CD de Alianta PNL-PD ar reprezenta "un lucru bun pentru functionarea dreptei din Romania". Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca apropierea dintre PNL si AP este data de "ciomegele pe care le-am luat in 1990 la spinare din partea minerilor, lupta impotriva ideilor de stanga pe care o ducem de 15 ani si multe dintre ideile politice pe care le avem". (Rompres)