Problema pensiilor din Romania se va rezolva, in opinia liberalilor, in jurul anilor 2020, cand acestea vor ajunge la un cuantum lunar cuprins intre 500 si 600 de euro, a declarat, ieri, la Timisoara, vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, care est
Problema pensiilor din Romania se va rezolva, in opinia liberalilor, in jurul anilor 2020, cand acestea vor ajunge la un cuantum lunar cuprins intre 500 si 600 de euro, a declarat, ieri, la Timisoara, vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, care este si presedintele Comisiei senatoriale de buget-finante. "Fara o contributie privata la fondul de pensii, nu se va putea ajunge la un nivel al pensiilor de 80% din salariu. Acum, singura solutie este cresterea economica", a afirmat Vosganian, precizeaza Rompres. Potrivit liderului liberal, executivul incearca sa transfere fonduri din proprietatea de stat, de la companii de stat si o parte din dividendele de la fondul "Proprietatea" la bugetul de pensii, pentru a ajuta pensionarii cu venituri foarte mici. In ceea ce priveste nivelul veniturilor bugetarilor, senatorul a precizat ca, in viziunea liberalilor, salariul mediu lunar va ajunge la 1000 de euro in 2020, iar in 2013, ca etapa intermediara, acesta va fi de 500 de euro. In opinia lui Vosganian, in deceniul viitor, Romania va putea fi o tara cu dezvoltare medie si, posibil, chiar dezvoltata. (G.P.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.