Zoia Ceausescu a decedat, luni noaptea, in locuinta ei din cartierul Cotroceni, fiind bolnava de cancer. Fata sotilor Ceausescu, in varsta de 58 de ani, va fi incinerata astazi. Medicii spun ca ea suferea de cancer, iar starea de sanatate se deteri
Zoia Ceausescu a decedat, luni noaptea, in locuinta ei din cartierul Cotroceni, fiind bolnava de cancer. Fata sotilor Ceausescu, in varsta de 58 de ani, va fi incinerata astazi. Medicii spun ca ea suferea de cancer, iar starea de sanatate se deteriorase grav in ultima perioada. Zoia Ceausescu a suferit, in urma cu o saptamana, o criza pulmonara, fiind dusa de urgenta la spital. Medicii au recomandat internarea, insa Zoia Ceausescu a refuzat acest lucru.
Tinerete nefericita
Fiica sotilor Ceausescu a avut, sustin apropiati ai familiei, o tinerete extrem de nefericita. Relatiile ei personale au fost controlate cu strictete de Elena Ceausescu, majoritatea barbatilor pe care i-a iubit fiind respinsi de "Cabinetul Doi". Militia si Securitatea au fost de doua ori in alerta maxima in anii '70, ca urmare a disparitiei fiicei lui Nicolae Ceausescu. In ambele cazuri, disparitia a avut loc in urma unor neintelegeri dintre Zoia si parintii ei, care nu erau de acord cu relatiile in care era implicata aceasta. Dupa caderea de la putere a cuplului Elena si Nicolae Ceausescu - condamnati la moarte in decembrie 1989 - copiii acestuia, Zoia, Nicu si Valentin, au fost ridicati si cercetati pentru subminarea economiei nationale, in legatura cu fapte pentru care au fost executati parintii acestora. Ei au fost arestati sub acuzatia de subminare a economiei nationale si le-au fost confiscate mai multe bunuri. Ulterior au fost eliberati si cercetati in stare de libertate. In 12 ianuarie 1996, Parchetul General a dispus scoaterea de sub urmarire penala a celor trei copii ai fostului dictator Nicolae Ceausescu, pentru ca faptele de care au fost acuzati nu au existat. Totodata, s-a dispus si revocarea masurilor asiguratorii puse pe bunurile lor. In 28 noiembrie, la Judecatoria sectorului 5 Bucuresti are loc procesul in care MApN este actionat in judecata de Zoia Ceausescu, care solicita ca ministerul sa dovedeasca faptul ca parintii ei au fost inhumati in Cimitirul Ghencea Civil. Ea a dat in judecata si Administratia Cimitirelor din Capitala. Zoia cerea instantei deshumarea parintilor ei si efectuarea unei expertize medico-legale, pentru stabilirea identitatii celor care sunt ingropati acolo, ea nefiind convinsa ca persoanele inhumate sint parintii ei. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.