In articolul intitulat "Suntul politic" din data de 21.11.2006 au aparut multe inadvertente cu privire la GREEN ENERGY, care pun societatea intr-o lumina "mafiota". In cele ce urmeaza vom oferi cititorilor ziarului informatii care clarifica situatia si fac dreptate companiei GREEN ENERGY.
GREEN ENERGY, furnizor licentiat pe piata de energie electrica, are incheiat cu CE Turceni un contract de furnizare a energiei electrice pe o durata de 3 ani si nicidecum pe o durata de 10 ani. Astfel, revolta ziaristului care adauga semne de exclamare dupa informatii eronate devine ridicola.
Mai mult, pretul energiei electrice contractate este de 96 RON/MWh, pret la care se adauga toate taxele care trebuie platite catre entitatile implicate in activitatea de furnizare a energiei electrice (ex.: Transelectrica, OPCOM, alte societati de distributie), iar pretul respectiv a fost negociat cu CE Turceni pornindu-se de la nivelul de 99 RON / MWh, nivel propus de CE Turceni.
Referirea la asa-numitul "cos" cu Hidroelectrica este nu numai nerealista, dar si naiva intrucat GREEN ENERGY este doar unul dintre beneficiarii de energie electrica CE Turceni, iar modalitatea de formare a pretului apartine exclusiv CE Turceni. Daca in nivelul preturilor CE Turceni exista o componenta hidro, aceasta se reflecta in mod unitar pentru toti consumatorii de energie ai CE Turceni si nu in mod special pentru GREEN ENERGY cum, cu rea credinta, mentioneaza articolul.
De asemenea, pretul cu care CE Turceni a livrat energie electrica la GREEN ENERGY a fost un pret folosit de CE Turceni pentru vremea respectiva si pentru alte firme, care au beneficiat chiar de un pret mult mai mic.
Dupa intrarea in vigoare a ordinului privind obligativitatea producatorilor de a vinde energie electrica la bursa, CE Turceni a utilizat acest mecanism neputand insa vinde pe bursa decat un procent nesemnificativ din cantitatea de energie electrica disponibila.
Daca discutam de pierderi inregistrate de CE Turceni acestea rezulta in mod clar din imposibilitatea de a intra pe piata cu preturile anuntate pe bursa si nicidecum din contractul incheiat cu GREEN ENERGY, care si-a platit toate facturile la timp. Acuzatia ca CE Turceni putea sa intre in faliment din cauza GREEN ENERGY denota o totala lipsa de pregatire economica si legala a ziaristului care a putut sa faca astfel de afirmatii.
GREEN ENERGY a tranzactionat energie de la CE Turceni numai catre entitati private, neexistand nici un contract intre SC Greeen Energy SRL si sucursale Electrica, fie ele de stat sau private.
GREEN ENERGY, ca toti furnizorii de pe piata, functioneaza in baza reglementarilor ANRE si a legislatiei in vigoare integrandu-se in normele si exigentele pietei de energie electrica din Romania.
Modul in care GREEN ENERGY a actionat pe piata energiei electrice din Romania nu difera de modul in care orice furnizor licentiat activeaza in aceasta piata, respectand toate principiile legale in vigoare.
Faptul ca in cadrul actionariatului firmei exista nume cu rezonanta din spectrul politic nu are nici o legatura cu activitatea propriu-zisa a firmei. Referirile la influente si legaturi de ordin politic sunt pure speculatii fara alta justificare decat aceea a climatului politic actual.
Diferendele pe care SC Green Energy SRL le are pe teme comerciale de contract cu CE Turceni se doresc a fi rezolvate in cel mai transparent mod posibil si anume pe calea justitiei.
Regretam aparitia acestor tipuri de articole denigratoare care au ca efect inducerea in randul opiniei publice a unei imagini total deformate asupra activitatii reale a firmei noastre si a persoanelor implicate si suntem determinati sa clarificam orice aspecte nedocumentate suficient de cei care abordeaza astfel de subiecte.