Intr-o declaratie de presa organizatorii festivalului au vorbit despre "succesul triumfal" al cinematografiei romanesti. Premiul special al juriului (din care facea parte si actrita Oana Pellea din Romania) a fost acordat filmului "Hartia va fi albas
Intr-o declaratie de presa organizatorii festivalului au vorbit despre "succesul triumfal" al cinematografiei romanesti. Premiul special al juriului (din care facea parte si actrita Oana Pellea din Romania) a fost acordat filmului "Hartia va fi albastra" in regia lui Radu Muntean. Celalalt premiu special a fost acordat actorilor Mircea Andreescu, Teodor Corban si Ion Sapdaru pentru rolurile lor in filmul lui Corneliu Porumboiu, "A fost sau n-a fost?" Marele premiu pentru cel mai bun scurt metraj l-a primit regizorul Radu Jude pentru "Lampa cu caciula". In afara de cele trei premii care au fost inmanate sambata seara la Cottbus in cadrul unei festivitati la care a participat si Matthias Platzek, primul ministru al landului federal Brandenburg, scenaristul roman Razvan Radulescu (foto sus) a fost distins cu premiul Cottbus Discovery Award. Marele premiu pentru cel mai bun film prezentat la Festival l-a primit regizorul Oleg Novcovici si producatorul Lazar Ristovski din Serbia-Muntenegru pentru creatia cinematografica de exceptie intitulata: "Maine dimineata". O drama cenusie inspirata din traumele produse de razboiul civil iugoslav. La cea de-a 16-a editie a Festivalului de la Cottbus au fost prezentate peste 100 de filme din 23 de tari rasaritene.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.