"Chem intreg poporul la arme!"
Acesta este strigatul unei mame, o mama oarecare, anonima si sfanta, - care, atunci cand patria cere, se sacrifica pe sine, si trimite ultimul copil, sa opreasca invazia dusmanilor cotropitori; o mama asa cum a fost vazuta de scriitorul cehoslovac Karl Czapeck, autorul piesei "MAMA" care se reprezinta pe scena teatrului Liber de sub Comoedia intr-o continua incordare.
"MAMA", aceasta puternica drama de actualitate, este interpretata de elemente tinere si putin cunoscute publicului nostru, elemente care pot multumi d-lui Sica Alexandrescu - directorul Teatrului Comoedia - pentru ocazia ce le-a oferit de a se impune definitiv in teatrul romanesc. Acelas merit revine si regizorului I. Sahighian care a strunit mestesugareste ansamblul compus din I. Talianu, Ion Aurel Manolescu, Jenica Constantinescu, Mircea Septilici, Tomazoglu, George Sion, Niculescu Cadet, Sabina Musatescu si d-na Ecaterina Nitulescu Sahighian.
"E mai bine sa mananci cand ti-e foame"
Se numeste cupletul lansat de d-na Lizette Verea si d-l G. Groner in comedia muzicala "Dragoste pe note" spectacolul cel mai vesel si antrenant al Capitalei, care se reprezinta pe scena Teatrului Comoedia, in aplauzele delirante ale spectatorilor dornici de muzica si amuzament. In afara de acest apreciat cuplu al teatrului comico-muzical, distributia acestei savuroase comedii muzicale este sustinuta de V. Maximilian, Marilena Bodescu, Silvia Fulda, Tanti Capatana si d-nii C. Lungeanu, C. Chamel, Coty Hociung si Marcel Anghelescu.
ZIUA, 21 noiembrie 1938