Primarul general vrea sa impoziteze noile constructii la valoarea lor de piata, apreciind ca o vila luxoasa trebuie taxata "corespunzator, pe masura confortului"
"Trebuie sa instituim un sistem echitabil in ceea ce inseamna impozitarea p
Primarul general vrea sa impoziteze noile constructii la valoarea lor de piata, apreciind ca o vila luxoasa trebuie taxata "corespunzator, pe masura confortului"
"Trebuie sa instituim un sistem echitabil in ceea ce inseamna impozitarea proprietatii. Nu poti, practic, sa admiti ca iei acelasi impozit si de la un om care are o casa construita inainte de al Doilea Razboi Mondial, o casa modesta as putea spune, care genereaza mai multe cheltuieli de intretinere si acelasi impozit sa-l iei pentru o vila construita in ultima perioada si care ofera alte conditii de locuit. De aceea, proprietatea trebuie impozitata corect si echitabil. Categoric, cei care isi permit sa-si construiasca locuinte luxoase trebuie sa constientizeze ca trebuie sa plateasca taxe si impozite aferente acelor constructii. Pentru ceilalti, impozitele si taxele locale trebuie sa fie unele mai reduse, suportabile", a afirmat edilul Capitalei, la sedinta Consiliului General de vinerea trecuta.
Municipalitatea a majorat recent valoarea impozitelor pe masini, darile proprietarilor autovehiculelor de lux fiind de 23 de ori mai mari fata de anul trecut. Majorarea impozitelor pe locuinte a fost dezbatuta, joi si vineri, de primarii municipiilor din Romania, in cadrul unui seminar care a avut loc la Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.