Presedintele CCA, Gheorghe Constantin, a declarat intr-o conferinta de presa ca din retur se va reveni la sistemul delegarii arbitrilor cu ajutorul calculatorului. Acest procedeu a mai fost aplicat si in sezonul trecut. Seful arbitrilor a fost f

Presedintele CCA, Gheorghe Constantin, a declarat intr-o conferinta de presa ca din retur se va reveni la sistemul delegarii arbitrilor cu ajutorul calculatorului. Acest procedeu a mai fost aplicat si in sezonul trecut.

Seful arbitrilor a fost foarte transant, spunand ca pentru a elimina suspiciunile in ceea ce priveste corectitudinea delegarilor, a hotarat sa apeleze la calculator. ""Daca se vor juca cele doua etape din retur in acest an, incepand cu prima etapa vom reveni, suta la suta, la calculator si la tragerea la sorti a arbitrilor. Cine doreste poate participa la aceasta modalitate de delegare. Vor fi anumite criterii, de care vom tine cont. Am incercat procedura pentru Rapid - Steaua, ideea nu a fost agreata, dar acum o vom aplica, pentru a elimina suspiciunile ca unul sau altul il deleaga pe X sau Y"", a spus Constantin.

RASPUNS. Presedintele CCA i-a raspuns si fostului sef al arbitrilor, Ion Craciunescu, care a afirmat printre altele ca delegarile se fac ""anapoda"" si ca arbitrii cinstiti nu sunt aparati. ""Din pacate, in ultima vreme a aparut o persoana care analizeaza conducerea CCA si in special pe mine. Desi m-am ferit sa intru in polemica, trebuie sa-i reamintesc fostului presedinte ca stiu foarte bine cum a condus el arbitrajul, cat si cum a muncit. Conducerea veche a spus ca actuala conducere este incapabila, a dezinformat prin mai multe lucruri. Suntem de acord cu orice idee de-a lui, constructiva si daca ar fi de acord, noi, cei care compunem aceasta comisie, am fi de acord sa ne ajute. A spus ca avem in Romania peste 7.000 de arbitri, cand, de fapt, sunt in jur de 5.200"", a punctat Costica ""Valcea"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.