Miros de blat. Internationalul polonez Jacek Bak sustine ca i s-a propus o suma de bani pentru a nu-si apara corect sansele la meciul cu reprezentativa Belgiei din preliminariile Euro 2008.
Polonia a castigat cu 1-0, la Bruxelles, prin golul marcat de Matusiak in minutul 19. La finalul intalnirii, Jacek Bak a aruncat bomba. ""S-a intamplat ceva ciudat inainte de inceperea partidei. Mi s-a propus sa vand meciul cu Belgia"", a declarat fundasul. Potrivit jurnalului Dziennik, lui Bak i s-a oferit inainte de meci suma de 10.000 de euro pentru a comite un fault in propria suprafata de pedeapsa.
Jacek Bak, legitimat la clubul Al-Rayyan Doha din Qatar, a refuzat insa sa dezvaluie detaliile propunerii. Fostul portar al nationalei Poloniei, Jan Tomaszewski, crede ca acesta ar putea fi ""cel mai mare scandal din fotbalul european din ultimii ani"". ""Daca Jacek Bak are dovezi, el va fi considerat un erou. Cu siguranta va exista o ancheta, iar UEFA va lua niste decizii"", a spus Tomaszewski. Polonezul este de parere ca nationala Belgiei risca sa fie exclusa din preliminariile Euro 2008 daca se va demonstra ca a existat o tentativa de coruptie. Preliminarii Euro 2008