Autoritatile vor transmite cererile de oferte imbunatatite pentru Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) peste circa doua saptamani, iar cei doi concurenti, OTP si National Bank of Greece, vor avea la dispozitie opt zile pentru depunerea ofertelor,
Autoritatile vor transmite cererile de oferte imbunatatite pentru Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) peste circa doua saptamani, iar cei doi concurenti, OTP si National Bank of Greece, vor avea la dispozitie opt zile pentru depunerea ofertelor, a declarat, miercuri, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. National Bank of Greece (NBG) si OTP Bank, din Ungaria, sunt singurele institutii de credit ramase in cursa pentru preluarea CEC, singura banca comerciala ramasa in proprietatea statului roman. Statul, unicul actionar al CEC, a decis sa vanda 69,9% din actiuni, pachet in care este inclusa si cota de 9,9% care, potrivit legii, revine Fondului Proprietatea, a carei contravaloare va fi transferata Fondului dupa vanzare. Un pachet de 5% din actiuni va fi vandut salariatilor CEC si pensionarilor cu ultimul loc de munca la institutia de credit. Ministrul Finantelor, care conduce comisia de privatizare a CEC, a declarat, saptamana trecuta, ca membrii comisiei au stabilit ultimele prevederi ale contractului de vanzare-cumparare a bancii, iar versiunea finala va fi inaintata spre aprobare Guvernului. Surse guvernamentale au declarat la mijlocul saptamanii trecute agentiei Mediafax ca Executivul a decis sa interzica bancii care va prelua pachetul majoritar CEC optiunea de a realiza fuziunea dintre sucursala deja detinuta in Romania si CEC. Atat NBG cat si OTP detin deja cate o banca in Romania. La finele lunii septembrie, CEC avea o cota de piata in functie de active de 4%, in timp ce Banca Romaneasca detinea 2,1% din piata, iar OTP urcase la o cota de 1,3%. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.