Ati rezolvat problema parcarilor in Sectorul 3?
Eu zic ca da. Primaria Sectorului 3 si-a propus, din respect pentru cetateni, sa amenajeze parcari de resedinta si parcari in spic pe marile bulevarde. Acum a venit randul cetatenilor sa respecte
Ati rezolvat problema parcarilor in Sectorul 3?
Eu zic ca da. Primaria Sectorului 3 si-a propus, din respect pentru cetateni, sa amenajeze parcari de resedinta si parcari in spic pe marile bulevarde. Acum a venit randul cetatenilor sa respecte munca Administratiei. Ca sa traim civilizat, saptamana viitoare vom adopta o Hotarare de Consiliu Local prin care vom dispune ridicarea autoturismelor parcate in alte locuri decat in cele amenajate. Ideea mi-a venit de la faptul ca, desi parcarile sunt goale in zona intersectiei Camil Ressu/N. Grigorescu/Th. Pallady, sunt foarte multe autoturisme parcate sub semafor, pana in intersectie. Asta inseamna o bataie de joc fata de munca pe care noi am facut-o acolo si de banii pe care i-am investit. In Sectorul 3 am amenajat, in ultimii doi ani, 30.000 de locuri noi de parcare, iar cereri avem in jur de 22.000.
Este o Hotarare similara proiectului pe care il pregateste CGMB?
Din cate stiu eu, Hotararea care s-a dorit a fi promovata la CGMB a fost, deocamdata, retrasa. Noi avem un protocol incheiat cu Politia Capitalei si toate avizele necesare, astfel incat vom putea aplica aceasta Hotarare a Consiliului Local.
Cat va fi amenda?
Vom discuta in Consiliul Local. In functie de gravitatea faptei, intentionam ca amenda sa fie intre 5 si 8 milioane de lei vechi.
Parcari supraterane construiti?
Vom avea primele doua parcari in zona intersectiei Bd. Mihai Bravu cu Calea Vitan, cu 250 de locuri, si o alta, tot de resedinta, la intersectia Bd. Decebal cu Calea Calarasi.
Cat va fi taxa intr-un parcaj de resedinta construit in parteneriat public privat?
In parteneriat public privat, este adevarat, este o investitie care se recupereaza in timp indelungat. Daca, astazi, un loc de parcare inchiriat pe domeniul public, pe un an de zile, in zona centrala, costa aproximativ 980.000 de lei vechi, probabil ca, in functie de investitia pe care o vom realiza in parcaje supraterane, cei care vor dori sa-si tina autoturismul in conditii de siguranta vor trebui sa plateasca, sa spunem, cel putin dublul acestei sume.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.