Vacanta Mare, la al doilea film in cinematografe: ""Trei frati de belea"". Am dat de belea! Se intoarce Garcea. Si fratii lui. Asta ne lipsea...
Filmul spune povestea a trei frati. Primul, cel mai mare, este Cornel (Radu Pietreanu). El se muta in Bucuresti si se insoara cu Mioara, abia intalnita, dar definitiv iubirea vietii lui, si in numele iubirii, casnicia lor rezista chiar si nasterii primului lor copil - negru. El lucreaza pentru Guvern - la ecarisaj. Sora lui este Leonica (Mirela Stoian).
Ea se dedica studiului limbii spaniole cu ajutorul telenovelelor. Pentru ca sotul ei primise postul de portar-sef la APACA, decide si ea sa se mute in Capitala. Ultimul venit in Bucuresti este Bizo (Mugur Mihaescu), fratele cel mic. Bizo este multumit de viata pe care o are: o slujba (gunoier), o masina de serviciu (camion) si o casa (garsoniera de nefamilisti). In fatala zi de 23 august, viata celor trei se va schimba pentru totdeauna...
Mezinul familiei se indragosteste lulea si isi cere aleasa inimii de sotie. Exista insa o mica problema: mult adorata este fiica unor tigani si, conform obiceiului, ea nu trebuie numai ceruta, ci... si cumparata. De unde sa faca rost cei trei rupti in fund de un milion de euro???
Scenariul filmului poarta semnaturile lui Mugur Mihaescu si Radu Pietreanu, clasicii Vacantei Mari, care marturisesc ca ""Trei frati de belea"" nu seamana cu fostele lor proiecte. ""E ceva cu totul nou. Pot spune ca spectatorii aproape ca nu ne vor recunoaste. E un stil diferit, care inseamna in primul rand mult mai mult umor al situatiilor"", explica Mugur.