La ora actuala, pe terenul de langa lacul Baneasa, primit cadou de la stat, care valoreaza peste 30 de milioane de euro, astazi se intinde un cochet, dar pretentios cartier de vile. Ioan Niculae, Elena Stolojan si Dumitru Dragomir, zis Mitica de l
La ora actuala, pe terenul de langa lacul Baneasa, primit cadou de la stat, care valoreaza peste 30 de milioane de euro, astazi se intinde un cochet, dar pretentios cartier de vile. Ioan Niculae, Elena Stolojan si Dumitru Dragomir, zis Mitica de la Liga, au fost implicati direct in aceasta afacere.
In realitate nu s-ar fi dorit niciodata "Tutunul Romanesc", ci patrimoniul acestei societati nationale, in special bunuri imobiliare, care faceau parte din capitalul social. Este vorba despre fabricile de la Bucuresti, Tg. Jiu, Iasi, Sf. Gheorghe si Timisoara. In urma acestui gen de escrocherii de proprotii s-au format trei dosare de urmarire penala. Doua au murit din fasa, iar cel de-al treilea, desi pare incredibil, se afla inca in faza actelor premergatoare.
Valoarea pagubelor inregistrate prin asa-zisa privatizare a "Tutunului Romanesc" este evaluata, dupa ureche, la circa 2.000 de miliarde de lei vechi. Dupa parerea noastra se ridica la mult mai mult. Dar si mai interesant este altceva. Ioan Niculae se poate lauda cu performanta de a fi singurul mare afacerist roman, care n-a fost chemat niciodata sa ofere explicatii factorilor in drept pentru tunurile administrate in general banului public, dar si unor parteneri de afaceri ori de hotii, asa cum vom demonstra in episoadele viitoare.
Doua off-shore cu acelasi sediu
Patronul INTERAGRO SA n-a ajuns vreodata in fata anchetatorilor si din alte doua motive: nu s-a amestecat in politica si a respectat Omerta - legea tacerii. Reguli de aur dupa care se pare ca functioneaza societatea romaneasca in mileniul III.
Singura data cand a dat-o putin in strachini a fost in cadrul unui interviu realizat de un cotidian central. Fiind acuzat de participare la o evaziune fiscala de sute de miliarde de lei, alaturi de Doru Trifoi si Mihai Lauruc, Niculae a balmajit-o ca un copil prins la borcanul cu dulceata. Mai precis, despre ce este vorba.
Interviul a avut loc dupa ce consortiul TOBACCO 2003/UE CONSORTIUM, format din C.T.S. SRL Italia si GALAXY ENERGY INTERNATIONAL Ltd. din Insulele Virgine Britanice a cumparat pachetul majoritar de actiuni la "Tutunul Romanesc", reprezentand 56,408%. Reporterul a intrebat cum se face ca cea de-a doua componenta a consortiului, respectiv un off-shore, are acelasi sediu (Palm Chambres nr. 3, Lake Building, floor 2, Wickhams Cay, CP 3152, Road Town, Tortola, BVI) cu firma KRONOS, alt off-shore, care este conexat direct la afacerile cu petrol derulate de Ioan Niculae prin Rafinaria ASTRA ROMANa pe care, de asemenea, o controleaza?
Desi a negat vreo asociere cu persoana sa a celor doua firme, Niculae n-a convins pe nimeni si cu atat mai putin pe noi. Mai mult, ZIUA este in masura sa-i dovedeasca cat de mincinos este. Firma KRONOS este administrata de Gheorghe Albu, la fel ca si Rafinaria ASTRA Ploiesti. Mai mult, KRONOS este componenta a off-shore-ului SUNOIL patronat de penalul Liviu Nita, un vechi prieten al lui Niculae.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.