O veste de la Parchet ne-a adus la cunostinta ca solutia de neincepere a urmarii penale in cazul lui Teodor Atanasiu a ramas definitiva. Faptul a fost trecut sub tacere de majoritatea presei noastre. Aceasta a gasit de cuviinta ca n-are nici un rost

O veste de la Parchet ne-a adus la cunostinta ca solutia de neincepere a urmarii penale in cazul lui Teodor Atanasiu a ramas definitiva. Faptul a fost trecut sub tacere de majoritatea presei noastre. Aceasta a gasit de cuviinta ca n-are nici un rost sa-l supere pe Jupanul de la Cotroceni, si asa suparat pe Europa ca nu se asaza in dosul sau pentru a porni impotriva Rusiei, sa-i ia gazul, cu Siberia cu tot. S-a tot vorbit despre transformarea Parchetului General si a DNA in Politiile Politice Reunite ale sturlubaticului de la Cotroceni.

Faptul intamplat luni, 13 noiembrie 2006, confirma zdrobitor folosirea de presedinte a institutiilor statului de drept pentru a-si satisface hachitele de mahmureala.

Solutia neinceperii urmaririi penale a ramas definitiva, pentru ca pana luni, 13 noiembrie 2006, la Parchet nu s-a depus nici o contestatie la decizia Sectiei Parchetelor Militare din 6 octombrie 2006. Cine trebuia sa depuna contestatia?

Persoanele care in iulie 2006 au inaintat plangere penala impotriva lui Teodor Atanasiu pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Urmare a acestor plangeri, fostul procuror general Ilie Botos a dat fuga la Cotroceni si a cerut aprobarea Comisiei prezidentiale pentru inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Apararii Nationale. Comisia prezidentiala s-a intrunit rapid si a dat foc verde anchetei penale. In 12 septembrie 2006, Traian Basescu a aprobat decizia Comisiei si, mai mult, l-a suspendat din functie pe T. Atanasiu. La vremea respectiva, intreaga tarasenie mirosea ingrozitor a hazna politica. Totul lasa impresia unei lucrari politice mizere, la care tesusera de zor: autorii plangerilor, procurorul general, membrii Comisiei prezidentiale, Traian Basescu.

Dupa ce procurorii Sectiei Parchetelor Militare au dispus neinceperea urmaririi penale, Traian Basescu a refuzat sa revoce Decretul de suspendare. In 25 octombrie 2006, urmare a pocherului jucat la Palatul Victoria, Teodor Atanasiu a fost constrans sa-si dea demisia. Oameni corecti, noi n-am scris negru pe alb ca Adriana Saftoiu si PSD-istul Eugeniu Bejinariu, autorii plangerilor, sunt simple tacamuri in mainile lui Traian Basescu. Le-am acordat prezumtia de sinceritate. Pe Consiliera prezidentiala Adriana Saftoiu am crezut-o pe cuvant cand sustinea pe toate canalele tv ca s-a simtit abuzata de nu stiu ce afirmatii in direct ale ministrului in flagrant delict de palavrageala fara capatai. Pe deputatul PSD Eugen Bejinariu l-am crezut pe cuvant cand ii tot spunea ca l-a revoltat peste marginile fiintei lobby-ul facut de Serviciul Secret al Armatei pe langa parlamentari. Am considerat tot ceea ce a urmat - de la actiunea lui Ilie Botos pana la iscalirea decretului de suspendare - un sir de actiuni menite a inlesni rezolvarea plangerilor depuse de doi cetateni ai Republicii.

Daca autorii plangerilor ar fi fost manati de ceea ce n-au ostenit a invoca la vremea respectiva, ar fi fost normal ca ei sa depuna contestatii la solutia data de Parchet in 6 octombrie 2006. Adriana Saftoiu a inaintat in 10 iulie 2006 plangere pentru a-si repara onoarea stirbita de afirmatiile la tv ale lui Teodor Atanasiu. Intre timp, Teodor Atanasiu a demisionat. A reparat asta cu ceva onoarea celei ce a inaintat plangerea? Fireste ca nu. Cand depui plangere penala impotriva cuiva pe motiv de onoare stirbita, mergi pana-n panzele albe.

Da Parchetul solutie de neincepere a urmaririi penale? Nu-i nimic. Depui contestatie, in speranta ca instanta superioara iti va face dreptate. Eugen Bejinariu a inaintat plangere, pentru ca dorea sa fie pedepsit penal un demnitar care a tarat Serviciul Secret al Armatei intr-o intriga politicianista. Brrr! Intre timp, T. Atanasiu a demisionat. A dus asta la pedepsirea penala a celui acuzat de Eugen Bejinariu? Fireste ca nu. Tudor Atanasiu a demisionat in urma unui truc politic. De ce n-a depus contestatie Eugen Bejinariu daca l-au manat cu para la Parchet inaltele idealuri ale Armatei virgine din punct de vedere politic?

Toate aceste intrebari sunt retorice. Plangerile celor doi au facut parte dintr-un scenariu mizer de debarcare din functie a lui Teodor Atanasiu, pentru ca indraznise sa fie si altceva decat madularul lui Traian Basescu. Iar cei doi s-au demascat ca fiind madularele lui Traian Basescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.