Producatorii noului film din seria James Bond, "Casino Royale", vor afla saptamana viitoare daca pariul lor demn de orice cazinou din lume, facut pe seama actorului Daniel Craig, va fi unul castigator sau nu, transmite Reuters. Inspirat de primul roman cu James Bond, filmul, care va avea premiera joi si vineri, il are in rolul principal pe actorul britanic blond Daniel Craig. Deocamdata, inainte de verdictul publicului, posesorii licentei James Bond, Barbara Broccoli si Michael Wilson, beneficiaza de laudele criticilor in privinta rolului facut de Craig. "Am riscat si am facut schimbari", a declarat recent Broccoli pentru Reuters. "Daca nu faci schimbari, dispari". Atunci cand Daniel Craig, in varsta de 38 de ani, a fost ales pentru a interpreta rolul celui mai faimos spion din lume, criticile au fost numeroase si necrutatoare. Actorul a fost considerat prea necioplit, prea blond sau prea urat pentru a da viata acestui personaj. "Imi vine sa plang", a comentat un blogger american in perioada anuntarii indentitatii viitorului Bond. Producatorii au luat decizia acestei schimbari si pentru a sterge din memoria publicului ultimele trei pelicule cu James Bond, in interpretarea popularului Pierce Brosnan, care devenisera un fel de auto-parodii, conform criticilor. Cu toate acestea, "Die Another Day" a avut incasari impresionante, de 430 de milioane de dolari.
De-a lungul istoriei sale de 44 de ani, agentul 007 a devenit una dintre cele mai de succes francize de film din lume. De la primul film, "Dr. No" (1962), seria a vandut bilete in valoare totala de 3,6 miliarde de dolari, numai in Statele Unite si Canada.
Nu e de mirare, asadar, ca alegerea lui Daniel Craig pentru a calca pe urmele lui Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton si Pierce Brosnan a fost considerata un risc. Pana acum, criticii de film sunt de acord ca regizorul Martin Campbell a realizat un film mai intunecat decat precedentele din serie si a dat mai multa atentie personajului principal decat gadget-urilor. (D.M.)