Presedintele Consiliului Academic al Universitatii "Babes-Bolyai (UBB), Andrei Marga, a fost solicitat sa intre in lista scurta din faza finala a concursului international pentru postul de rector al Universitatii Natiunilor Unite, informeaza Mediafax
Presedintele Consiliului Academic al Universitatii "Babes-Bolyai (UBB), Andrei Marga, a fost solicitat sa intre in lista scurta din faza finala a concursului international pentru postul de rector al Universitatii Natiunilor Unite, informeaza Mediafax. "In 31 octombrie 2006, Andrei Marga si-a prezentat, in scris si oral, la sediul ONU din Geneva, viziunea asupra Universitatii ONU, ce opereaza in Tokyo (Japonia) si in alte saisprezece orase de pe glob (Yokohama, Kuala Lumpur, Sydney, Brugges, Bonn, Brasilia, Reykjavik, Accra etc.). Andrei Marga a fost selectionat, impreuna cu trei rectori din Elvetia, Australia si Malaezia, in grupul candidatilor pentru nominalizare", se arata intr-un comunicat de presa al UBB. "Candidatilor la postul de rector al Universitatii Natiunilor Unite, care atrage automat postul de membru al Secretariatului ONU, cu rang de subsecretar general, li se pretinde sa aiba opera stiintifica, experienta inovativa in conducerea de universitati, competente de comunicare in trei limbi straine, capacitatea de a obtine resurse financiare substantiale din partea tarilor membre ale organizatiei mondiale. (...) Desemnarea rectorului devine o decizie politica pe care o vor lua autoritatile ONU si guvernele tarilor membre ale organizatiei mondiale", se mai precizeaza in comunicatul UBB. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.