Becali a fost suspendat 18 luni si amendat cu 13.500 de lei, desi el sustine ca nu are nici o functie oficiala in Ghencea. Cu o luna inainte, el mai fusese penalizat cu opt etape si 5.000 de lei.

Gigi Becali nu-si va mai pune crampoane 18 luni si nu va mai da autografe pe acte oficiale, ci doar pe acatiste dupa ce a fost suspendat si amendat de Comisia de Disciplina a FRF. Conform hotaririi date dupa aproape doua saptamini de deliberari, finantatorul Stelei a fost amendat cu 13.500 de lei si suspendat pe o perioada de 18 luni. Lui Becali i se imputa acuzatiile la adresa arbitrilor Sorin Corpodean, despre care a spus ca este „o zdreanta si un spagar nenorocit", si a lui Miklos Nagy, despre care a declarat ca a gresit intentionat pentru a favoriza CFR Cluj. De asemenea, clubul din Cluj a depus un memoriu la FRF in care Becali era acuzat de xenofobie.

„Operatiunea nepotul" a esuat

In urma cu o luna, Becali mai fusese suspendat opt luni si amendat cu 5.000 de lei, dupa declaratii calomnioase la adresa presedintelui FRF, Mircea Sandu, despre care afirmase ca „a primit bani ca sa cistige altii campionatul". Dupa ce „operatiunea nepotul" a dat gres, Becali neconvingind comisia ca nu are calitatea procesuala, rudele sale fiind proprietarii oficiali ai clubului, finantatorul ascuns in loja din Ghencea a facut bascalie de decizia FRF. „Si ce daca m-au suspendat si m-au amendat? Ce sa-mi faca ei mie, sa-mi ia boii de la bicicleta? Eu voiam sa-mi dea o amenda mai mare, vreo 250 de milioane, ca poate au si ei nevoie de bani", a declarat Becali pentru NewsIn. Conform regulamentelor, suspendarea presupune ca Becali sa nu mai semneze vreun document oficial, ceea ce oricum nu se intimpla pentru a evita sechestrul lui Bodu din cauza datoriilor istorice.

De asemenea, accesul in vestiare si contactul cu oficialii din fotbal la meciuri sint interzise.

De la Gigi, fara numar

De altfel, Gigi Becali a continuat sa sfideze FRF, el declarind ieri ca va stimula financiar toti adversarii lui Dinamo in retur, chiar daca acest lucru se pedepseste dupa noul regulament cu depunctarea Stelei cu pina la noua puncte.

Cu Bodu a mers

Hartuit de comisarii lui Sebastian Bodu, care doreau sa puna sechestru pe o parte din avere in contul datoriilor istorice ale Stelei (ajunse intre timp la aproape 13 milioane de euro), Gigi Becali a trecut toate actiunile pe numele rudelor. In aceste conditii, el a reusit sa obtina in justitie ridicarea sechestrului asigurator pus pe o parte din paminturile detinute in Pipera, dar numele sau se afla totusi intr-un dosar penal legat de nevirarea a aproape doua milioane de euro impozite pe salariile jucatorilor.