Ma ingras daca iau contraceptive? Adevarat. Aproximativ 5%-7% dintre femei iau in greutate cand incep sa ia contraceptive. In asemenea cazuri trebuie sa mergeti la medic pentru a va face unele analize si a va schimba pilulele. Contraceptivele de ultima generatie au rezolvat problema luarii in greutate. In componenta acestora, doza de hormoni este mai mica, ceea ce face ca pofta de mancare sa fie redusa.
In sezonul rece putem iesi fara ochelari de soare? Fals. Trebuie sa ne protejam ochii de razele solare in orice sezon. Razele solare puternice ne obliga sa strangem din ochi, sa ne incruntam, ceea ce favorizeaza aparitia ridurilor de expresie. De aceea, ochelarii de soare sunt o metoda de prevenire a ridurilor care apar pe frunte sau sub ochi ca urmare a disconfortului creat de lumina puternica.
Vinul este recomandat in curele de slabire? Fals. Persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus nu au voie sa consume vin. Acesta stimuleaza secretia de suc gastric si creste pofta de mancare. Consumat in cantitati moderate insa, vinul, in special cel rosu, scade riscul bolilor cardiovasculare.
Cerealele integrale previn cancerul? Adevarat. Cerealele integrale sunt foarte bogate in fibre alimentare. Fibrele din cerealele pe care le consumam
la micul dejun absorb substantele toxice din organism si le
elimina prin tractul intestinal.