Guvernul turc a respins, miercuri, orice legatura intre negocierile sale de aderare la Uniunea Europeana si problema cipriota, subliniind ca responsabilitatea continuarii negocierilor revine „mai degraba“ executivului de la Bruxelles, re
Guvernul turc a respins, miercuri, orice legatura intre negocierile sale de aderare la Uniunea Europeana si problema cipriota, subliniind ca responsabilitatea continuarii negocierilor revine „mai degraba“ executivului de la Bruxelles, relateaza AFP. „Problema cipriota este una politica si nu constituie o obligatie legata de procesul nostru de negociere, care este de natura tehnica“, a precizat guvernul de la Ankara intr-un comunicat. Documentul subliniaza, de asemenea, ca „va depinde de viziunea politica a liderilor UE fata de viitorul Uniunii ca la summit-ul din luna decembrie sa fie luata o decizie care sa garanteze durabilitatea procesului de negociere“. Reactia guvernului turc vine dupa ce Comisia Europeana nu a constatat progrese in nici unul dintre aspectele legate de normalizarea relatiei Turciei cu Ciprul, dar a evitat sa recomande suspendarea negocierilor de aderare. Bruxelles-ul a dat insa asigurari ca, daca Ankara va refuza in continuare sa-si deschida porturile pentru navele cipriote, va adopta „recomandarile necesare“ inainte de summit-ul european din 14 si 15 decembrie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.