au preferat, pe ultima suta de metri, sa pastreze pentru piata romaneasca numele omului de afaceri roman Ion tiriac. In pofida intentiilor acestuia.
Piata romaneasca va avea un nou jucator, cel putin din punct de vedere al brandingului bancar. N
au preferat, pe ultima suta de metri, sa pastreze pentru piata romaneasca numele omului de afaceri roman Ion tiriac. In pofida intentiilor acestuia.
Piata romaneasca va avea un nou jucator, cel putin din punct de vedere al brandingului bancar. Noua entitate, rezultata in urma fuziunii dintre Unicredit, HVB si tiriac Bank se va numi UniCredit tiriac. Daca la sfarsitul saptamanii trecute, negocierile purtate in boardul viitoarei banci se oprisera la varianta aplicata in toate cazurile de fuziune in care italienii au fost implicati, cand au preferat sa "joace" pe piata bancara a Uniunii Europene pe mana propriului "brand", ultimele zile s-au dovedit decisive pentru soarta grupului bancar din Romania. Desi majoritatea bancilor detinute de grupul italian in regiune vor functiona sub numele de UniCredit Bank, in Romania bancarii italieni au preferat alipirea unui brand local puternic, cel al omului de afaceri Ion tiriac, desi cota de piata arata ca HVB era mai indreptatit din punctul de vedere al notorietatii pe piata autohtona. Miscarea spectaculoasa vine astfel sa demonteze brandul HVB tiriac care reusise, pana la inceperea procesului de fuziune cu UniCredit, sa creasca in notorietate in Romania.
Contactat telefonic, omul de afaceri Ion tiriac a declarat pentru Adevarul ca, in mod surprinzator, in cadrul negocierilor privind procesul de fuziune, nu a dorit ca noua banca sa poarte in denumire si numele lui. "Dimpotriva, nu a fost doleanta mea in privinta numelui meu. Pana la urma se pare ca, totusi va trebui sa imi dau numele viitoarei bancii, desi, din punctul meu de vedere, pot sa spun ca m-as declara fericit daca numele meu ar putea fi scos din denumirile firmelor din Romania", a precizat tiriac. In contradictie cu pozitia cunoscutului om de afaceri roman, viitorul Presedinte al Consiliului de Administratie al UniCredit tiriac, Dan Pascariu, a precizat pentru Adevarul faptul ca nu ar trebui sa se ia in calcul astfel de pozitii in conditiile in care brandul tiriac este unul dintre cele mai importante din Romania. "Impactul numelui tiriac pe piata locala a fost principalul motiv care a stat la baza pastrarii numelui omului de afaceri in denumirea entitatii care va rezulta in urma fuziunii dintre UniCredit Romania si HVB tiriac Bank", spune Pascariu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.