Pretul petrolului a inregistrat miercuri o crestere de aproximativ un dolar, pana aproape de pragul de 60 de dolari pe baril, dupa publicarea unor date oficiale care arata ca rezervele de produse rafinate ale Statelor Unite au scazut peste asteptari.
Pretul petrolului a inregistrat miercuri o crestere de aproximativ un dolar, pana aproape de pragul de 60 de dolari pe baril, dupa publicarea unor date oficiale care arata ca rezervele de produse rafinate ale Statelor Unite au scazut peste asteptari. Ieri, pretul titeiului si-a continuat trendul ascendent, in urma schimbarii de lideri care a avut loc in Congresul american, in cadrul alegerilor legislative de la jumatatea mandatului presedintelui SUA.
Miercuri, titeiul de referinta pe piata americana a inregistrat o crestere de 92 de centi, la 59,85 dolari pe baril in timpul sedintei de tranzactionare, iar petrolul Brent, de referinta la bursa londoneza, a fost cotat la 59,44 dolari pe baril, in crestere cu 96 de centi, informeaza Reuters,preluata de Mediafax. Sortimentul "light sweet crude", cu livrarea in decembrie, a atins joi in Asia, la orele diminetii, un prag de 60.03 de dolari pe baril.
Analistii considera ca, desi cotatiile petroliere se mentin in intervalul 58-60 de dolari pe baril, preturile petrolului vor continua sa creasca, dat fiind faptul ca in Emisfera Nordica incepe perioada de iarna, iar cererea pentru combustibilul destinat incalzirii va fi ridicata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.