Insulele Kurile sunt "o parte integranta" a Rusiei si orice incercare de revizuire a statutului lor risca sa antreneze consecinte imprevizibile, a declarat ministrul rus al Apararii Serghei Ivanov, intr-un interviu publicat ieri in cotidianul Izvesti
Insulele Kurile sunt "o parte integranta" a Rusiei si orice incercare de revizuire a statutului lor risca sa antreneze consecinte imprevizibile, a declarat ministrul rus al Apararii Serghei Ivanov, intr-un interviu publicat ieri in cotidianul Izvestia.
"Partea de sud a Insulelor Kurile a trecut in tara noastra in baza unui acord intre puterile aliate dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial si aceste insule sunt o parte integranta a Rusiei", a afirmat Serghei Ivanov. "Sunt de parere ca toate declaratiile in legatura cu ilegalitatea jurisdictiei ruse asupra acestor insule sunt o incercare de revizuire a bilantului celui de-al doilea razboi mondial, ceea ce ar putea antrena consecinte imprevizibile", a estimat ministrul rus. "Toate discutiile in legatura cu acest subiect nu vor ramane decat discutii", a adaugat Serghei Ivanov. La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, armata sovietica a ocupat intregul arhipelag al Kurilelor dintre care cele patru insule aflate la sud, Habomai, Shikotan, Etorofu si Kunashiri, nu au apartinut niciodata inainte Rusiei. Aceste insule sunt in continuare considerate de catre Japonia ca parte a teritoriului sau. De peste saizeci de ani, dezacordul in legatura cu Insulele Kurile impiedica semnarea unui tratat de pace intre Tokio si Moscova.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.