Dupa 20 de ani in care a taiat si spanzurat in boxul amator, pakistanezul Anwar Chowdhry a fost inlocuit la sefia federatiei internationale. Printre cei care au pus umarul la detronarea acestuia s-a aflat si presedintele FR Box, Rudel Obreja, care a
Dupa 20 de ani in care a taiat si spanzurat in boxul amator, pakistanezul Anwar Chowdhry a fost inlocuit la sefia federatiei internationale. Printre cei care au pus umarul la detronarea acestuia s-a aflat si presedintele FR Box, Rudel Obreja, care a prins un loc in Comitetul Executiv al AIBA. Acum, Obreja vrea sa-l readuca la carma lotului national al Romaniei pe Francisc Vastag.
Dictatura ex-sovietica impusa in boxul amator a luat sfarsit la finele saptamanii trecute, o data cu alegerile pentru conducerea forului mondial, acolo unde temutul si neclintitul Anwar Chowdry si-a recunoscut infrangerea. Motiv de bucurie atat pentru multi oameni din lumea pugilismului, dar nu numai. "Dupa 20 de ani, pot zice ca am scapat de dictatura pe filiera rusa, impusa de fostul presedinte Chowdhry. Am izbutit ceea ce nimeni nu indraznea sa viseze. Am fost principalul sustinator al taiwanezului Ching Kuo Wu si sunt bucuros ca a castigat. A fost o lupta pe care Jacques Rogge a dus-o pentru boxul amator.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.