Producatorul de mezeluri german Reinert a anuntat ca intentioneaza sa devina unul dintre cei mai importanti investitori in publicitate si difuzori pe canalele media din Romania, pentru pregatirea lansarii pe piata a produselor grupului. "Vom fi o fir

Producatorul de mezeluri german Reinert a anuntat ca intentioneaza sa devina unul dintre cei mai importanti investitori in publicitate si difuzori pe canalele media din Romania, pentru pregatirea lansarii pe piata a produselor grupului. "Vom fi o firma de marketing si vanzari care si produce", a declarat intr-o conferinta Ovidiu Bocaniciu, directorul general pentru Romania al grupului Reinert. Conform spuselor lui Bocaniciu, nu se poate vorbi deocamdata de cifre concrete, pentru ca strategia de promovare este in concepere, dar sumele alocate vor fi suficiente pentru a se atinge scopul grupului: sa devina unul dintre cei mai importanti 5 producatori de mezeluri din tara. "Suntem constienti ca vanzarile fara un suport de marketing nu pot evolua. Ne intereseaza sa aparem atat pe suport vizual, scris, cat si outdoor. Ne propunem, de ce nu, sa devenim chiar liderul acestui tip de comunicare", a mai spus Bocaniciu. "Vrem recunoasterea brand-ului Reinert atat pe sortimente romanesti, cat si pe cele germane", mai spune Bocaniciu. Pentru atingerea acestui scop, deja Reinert a intrat in parteneriat cu cativa dintre cei mai importanti actori de pe piata. Astfel, pentru departamentul de marketing partener este Mercury Promotions, la vanzari, Whiteland Sales&Market, iar pentru relatia media, Reinert a ales partener societatea InitiativeMedia.

Vor vinde, initial, doar la intern

Grupul Reinert a inaugurat recent o fabrica de productie mezeluri langa Brasov, in care a investit 17 mil. euro si care va asigura, pana in decembrie, circa 80 de locuri de munca. Investitia, de tip greenfield, este prima din afara Germaniei si va avea o capacitate initiala de 12.500 tone anual. "Fabrica este insa construita modular, asa ca avem in plan extinderea, astfel incat sa ajungem, in doi ani, la o capacitate de productie de 25.000 tone anual", a afirmat Bocaniciu.
Potrivit afirmatiilor directorului general Reinert Romania, fabrica va produce, intr-o prima faza, doar pentru piata din Romania, apoi se va orienta si catre export. Materia prima va fi asigurata, la inceput, doar din export, de la furnizorii traditionali ai grupului, dar se vor incerca si parteneriate cu producatori locali. In gama de produse se vor gasi atat produse cu specific german, cat si produse romanesti. "Ne intereseaza ce doreste consumatorul, iar pentru asta vom contacta retailerii pentru a avea exact produsele cerute de piata", spune Bocaniciu.
Grupul german se va concentra, la inceput, in proportie de 75% pe produsele din carne de porc si 25% pe cele din carne de vita. "Deocamdata nu vrem sa producem preparate din carne de pui", a mai spus oficialul Reinert.
In ceea ce priveste preturile practicate, reprezentantul Reinert a declarat ca acestea se vor situa la nivelul pietei, fiind similare cu preturile practicate de concurenta. Specialitatile vor avea un pret ceva mai ridicat.

Consumul va creste cu 4-7% peste media europeana

Printre motivele pentru care Romania a fost aleasa drept prima investitie din afara Germaniei a Reinert se numara cresterea economica din ultimii ani, dimensiunea pietei si afinitatea romanilor pentru industria carnii, spune Hans Ewald Reinert, presedintele H&E Reinert. Estimarile AC Nielsen arata ca piata mezelurilor din Romania este de 350 mil. euro, cu o rata de crestere de 30%, anul trecut, si 20-25% in 2007. In acelasi timp, consumul va creste, anul viitor, cu 4-7%, mult peste media europeana, a continuat Reinert. H&E Reinert reprezinta o afacere de familie cu traditie in Germania, aflata acum la a treia generatie. In prezent, H&E Reinert are peste 1.000 de angajati care produc mezeluri in 5 fabrici de gen din Germania. Gama de mezeluri Reinert cuprinde peste 150 de produse. Principalii concurenti pe piata mezelurilor din Romania sunt Cris-Tim, Caroli, Aldis si Campofrio.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.