Tarifele pentru serviciile Orange vor trece, incepand din data de 8 ianuarie 2007, de la dolari la euro, au anuntat ieri reprezentantii companiei. Astfel, tarifele vor fi transformate din dolari in euro, la cursurile de schimb oficiale anuntate de Ba
Tarifele pentru serviciile Orange vor trece, incepand din data de 8 ianuarie 2007, de la dolari la euro, au anuntat ieri reprezentantii companiei. Astfel, tarifele vor fi transformate din dolari in euro, la cursurile de schimb oficiale anuntate de Banca Nationala a Romaniei pentru data respectiva, iar facturile emise dupa aceasta data vor fi calculate pe baza noilor tarife in euro si vor fi exprimate in lei la cursul de schimb din data emiterii facturii.
"Decizia schimbarii monedei de referinta este in concordanta cu apropiata aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, iar modalitatea de conversie aleasa este una corecta si transparenta", a aratat directorul executiv al Orange Romania, Richard Moat. Potrivit oficialului companiei, decizia a mai fost motivata de faptul ca referinta la euro este aplicata in Romania de mai multi ani. "Nu vom modifica preturile, indiferent care va fi rata de schimb de la momentul respectiv", a subliniat Richard Moat. "Exista o tendinta generala in lumea telecomunicatiilor de a schimba tarifele in euro, iar daca nu faceam acest demers, exista riscul sa ramanem in urma", a mai afirmat CEO Orange Romania.
Potrivit reprezentantilor companiei, transformarea tarifelor a necesitat o investitie de 100.000 - 200.000 de euro. "Vor exista niste costuri suplimentare, dar nu foarte mari, pentru ca am traversat o situatie similara anul trecut, atunci cand am trecut de la ROL la RON. Anul trecut am investit mai mult pentru a face aceasta trecere si vom folosi o parte din tools-urile de atunci", a declarat Grigore Florescu, directorul departamentului IT Orange Romania.
Conversia dolar-euro se va efectua automat, la cursul oficial al BNR, atat in cazul tarifelor la abonamente, tarifelor pe minut de convorbire, punctelor Orange Thank You, cat si in cazul creditului existent in contul Orange Pre Pay.
Facturile emise dupa aceasta data vor fi calculate pe baza noilor tarife in euro si vor fi exprimate in lei la cursul de schimb din data emiterii facturii. Conversia automata nu va fi aplicata in cazul abonamentelor de patru dolari - care vor deveni de 3 euro, tarifului de sapte centi pe SMS la nivel national - care va deveni cinci eurocenti, celui de 19 dolari - care va deveni 14 euro. Tarifele pentru apelurile internationale si in roaming, precum si cele pentru apeluri ori SMS-uri catre numere premium vor fi facute publice anul viitor, in ianuarie.
Potrivit reprezentantilor companiei de telefonie mobila, clientii care vor incepe sa utilizeze serviciile Orange dupa aceasta data vor avea la dispozitie un nou portofoliu, in euro, cu tarife rotunjite. Compania Orange are in prezent in Romania peste 7,5 milioane clienti. La sfarsitul anului 2005 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 870 milioane euro. Anul trecut, compania a avut o cifra de afaceri de 870 milioane de euro si 6,8 milioane de clienti, inregistrand cea mai mare crestere a bazei de abonati si venituri dintre operatorii de telefonie mobila din Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.