Un presedinte de partid responsabil - cu atat mai mult cu cat este si premier - trebuie sa spuna lucrurilor pe nume.
- Nu sa taca.
- Nu sa se ascunda sub voalul de mireasa - facand pe sfioasa cum ca ar fi sub conditia ei sociala sa se
Un presedinte de partid responsabil - cu atat mai mult cu cat este si premier - trebuie sa spuna lucrurilor pe nume.
- Nu sa taca.
- Nu sa se ascunda sub voalul de mireasa - facand pe sfioasa cum ca ar fi sub conditia ei sociala sa se scoboare pe malurile Dambovitei -, lasandu-si petitorii (curaj+obraz+...) sa raspunda acuzelor care-o vizeaza direct.
- Nu sa imparta dreptatea functie de cat de aproape de jartiera aruncata in public la nunta ii este unul sau altul dintre meseni.
Abia se transasera lucrurile in PNL ca invitatiile, fie la nunta, fie la partaj, au cracanat cutia postala de la sediul central al partidului.
Piruetele premierului i-au naucit pe toti. Ludovic Orban, Crin Antonescu, Puiu Hasotti au ramas cu vorbele critice la adresa tandemului Stolojan-Stoica in gat si te pomenesti ca va trebui, maine-poimaine, sa-si mai ceara si scuze pentru faptul ca au taiat in carne vie in locul si in numele premierului.
Singura victorie a premierului Calin Popescu-Tariceanu in plan politic intern - cel guvernamental il lasam pentru o zi mai calduroasa - este aceea ca a reusit sa-i incaie re pe liberali, in vreme ce el si-a pastrat si calul (sefia PNL), si iapa (sefia Executivului).
- Stolojan si Stoica au criticat dubla prestatie a lui Tariceanu si, pe cale de consecinta, atitudinea celor care au sarit sa-l apere, invocand unitatea partidului.
- Axa Orban-Antonescu-Hasotti a devenit streang la gatul fostilor presedinti ai partidului, pentru a da impresia de echipa si de sustinere totala a liderului. (Aici nu-l includem si pe Bogdan Olteanu, il intelegem, familia este pe primul loc)
- Au curs fluvii de acuze. Pro si contra Tariceanu, pro si contra democratilor, pro si contra presedintelui Traian Basescu si, in timp ce taberele erau gata incalzite pentru ringul de box, premierul se plimba linistit cu motocicleta.
- Tariceanu a evitat sistematic - invocand probleme spinoase la nivel macro si grija lui pentru a le rezolva prompt - sa dea declaratii fie pentru criticile formulate de disidenti la adresa lui, fie fata de modalitatea statutara pe hartie prin care acestia au fost exclusi din partid.

Au trecut cateva saptamani. Au aparut cateva sondaje.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.