Autoritatile pregatesc o lovitura grea persoanelor fizice si firmelor private care construiesc imobile sau centre comerciale fara autorizatii si avize eliberate de primarii, institutii de specialitate de autorizare si furnizorii de utilitati. De anu
Autoritatile pregatesc o lovitura grea persoanelor fizice si firmelor private care construiesc imobile sau centre comerciale fara autorizatii si avize eliberate de primarii, institutii de specialitate de autorizare si furnizorii de utilitati. De anul viitor, cei care ridica imobile neautorizate care pericliteaza viata cetatenilor risca sa intre in puscarie, la unison cu specialistii care isi pun semnatura pe proiecte imobiliare care prevad interventii majore la structura de rezistenta a cladirilor. Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a lansat in dezbatere publica proiectul noului Cod al Constructiilor care va fi, incepand cu anul viitor, un normativ in domeniul constructiilor. Daca in proiectul de lege sanctiunile penale s-au inasprit, amenzile s-au redus neasteptat de mult pana in jurul valorilor de 100-120 milioane lei vechi, fata de plafonul instituit de Legea 50/1991. „Am incercat sa eliminam acea posibilitate de sanctionare plecand de la valori mici pana la valori exagerat de mari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.