Imediat dupa aflarea rezultatelor alegerilor de marti si dupa anuntul demisiei lui Rumsfeld, presedintele Bush a sustinut o conferinta de presa la Casa Alba.
Prin intreaga ei desfasurare, conferinta a dovedit o data mai mult atmosfera degajata, l
Imediat dupa aflarea rezultatelor alegerilor de marti si dupa anuntul demisiei lui Rumsfeld, presedintele Bush a sustinut o conferinta de presa la Casa Alba.
Prin intreaga ei desfasurare, conferinta a dovedit o data mai mult atmosfera degajata, lipsita de inhibitii de o parte si de alta, in care decurge un astfel de eveniment, dar si respectul dintre presedinte si gazetari. Va prezentam cateva fragmente din dialogul presedintre-presa:
Presedintele (glumind la inceput, apoi devenind din nou serios): "Buna ziua. De ce fetele astea intunecate... E limpede ca noaptea trecuta a fost pentru Partidul Democrat o noapte excelenta si vreau sa-l felicit pentru victoria obtinuta... Recunosc ca multi americani prin votul lor si-au exprimat insatisfactia fata de lipsa de progrese in Irak. Cred insa ca majoritatea americanilor, ca si liderii de aici, din Washington, apartinand ambelor partide, inteleg ca noi nu acceptam infrangerea... In acest moment al schimbarilor am un mesaj pentru cei aflati pe linia frontului. Catre dusmanii nostri: nu va bucurati. Nu confundati modul de functionare a democratiei noastre cu lipsa de vointa... Catre barbatii si femeile noastre in uniforma: nu va indoiti. America va va sprijini intotdeauna.
Acum voi raspunde la cateva intrebari. (Indicand pe unul dintre ziaristii din sala)... Terry.
Intrebare: Retragerea lui Donald Rumsfeld inseamna o noua directie in Irak. Cu o majoritate solida, americanii au afirmat ieri ca doresc ca o parte a trupelor americane, daca nu toate, sa fie retrase din Irak. Ati auzit aceasta dorinta, cum ii veti raspunde?
Presedintele: Terry, si eu as dori ca trupele noastre sa se intoarca acasa. Dar sa se intoarca victorioase. Ii inteleg pe americanii care spun "intorceti-va acasa". Dar nu stiu daca prin aceasta au vrut sa spuna sa parasim Irakul si sa-l lasam la cheremul lui Al-Qaida... Alta intrebare. Steve.
Intrebare: Saptamana trecuta mi-ati spus ca ministrul Rumsfeld va ramane la post, ceea ce nu s-a adeverit. Cum de s-a intamplat acest lucru si are vreo legatura cu rezultatele alegerilor?
Presedintele: Am inteles. Acum o saptamana, tu impreuna cu Hunt si Keil (alti doi ziaristi - n.r.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.